SAAF estimează venituri mai mari, reducând creanţele, în semestrul 2 din 2009

Societatea de Administrare Active Feroviare SAAF a realizat in primul semestru al anului 61% din veniturile prevazute prin buget pentru 2009, dar prin masurile intreprinse a creat premisele cresterii veniturilor in a doua jumatate a anului, prin reducerea creantelor, se arata intr-un comunicat al companiei.

Potrivit acestuia, nerealizarea veniturilor planificate s-a datorat “imposibilitatii vânzarii activelor din lipsa de cumparatori, efect al crizei economice”.
În privinta cheltuielilor totale, acestea au fost realizate in proportie de 60,77% si s-au incadrat la toate elementele in nivelul programat, fiind corelate cu nivelul veniturilor totale.

Referitor la criteriile de performanta, bilantul de activitate al companiei arata ca situatia arieratelor se prezinta astfel: programat – 51,705 milioane de lei, realizat – aproximativ 51,703 milioane de lei.

Fata de inceputul anului 2009, datoriile societatii au inregistrat o usoara crestere cu 44.060 lei, reprezentând obligatii la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale si catre diversi furnizori.

Conducerea societatii a reusit in luna august sa realizeze venituri care au dus la reducerea datoriilor, precizeaza comunicatul.
În privinta creantelor, din cele 31,3 milioane de lei programate, aproximativ 31,233 milioane de lei au fost recuperate.

Fata de inceputul anului, creantele au inregistrat o scadere cu 189.080 lei, fiind structurate astfel: circa 15,469 milioane de lei – clienti unitati CFR, circa 4,738 milioane de lei – clienti externi, circa 1,173 milioane de lei – clienti cu sentinte civile si penale, circa 4,534 milioane de lei – clienti in litigiu.

Compania a inregistrat pierderi din activitatea de baza. Capitalul social nu a suferit modificari in prima jumatate a acestui an.

Societatea de Administrare Active Feroviare SAAF, infiintata prin H.G. 585/1998, are statut de societate comerciala pe actiuni si ca obiect de activitate are administrarea excedentului de active – corporale si necorporale – preluat ca urmare a reorganizarii Societatii Nationale a Cailor Ferate Române (CFR).

Statul român, prin Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) in calitate de actionar unic, detine 15.0 12.056 actiuni nominative in valoare totala de 37.530.140 lei, adica 100% din capitalul social.

La sfârsitul lunii iunie, SAAF avea in componenta sa o agentie teritoriala, doua servicii regionale si patru puncte de lucru, structura care i-a permis desfasurarea activitatii pe intregul teritoriu al tara.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.