Salariaţii din sectorul bugetar ar putea primi un premiu anual egal cu media salariilor de bază

Pentru activitatea desfasurata, personalul platit din fonduri publice beneficiaza de un premiu anual egal cu media salariilor de baza sau indemnizatiilor de incadrare, dupa caz, realizate in anul pentru care se face premierea, potrivit potrivit formei finale a proiectului legii privind salarizarea unitara a bugetarilor, publicat luni (7 septembrie 2009) pe site-ul guvernului.

“Plata premiului anual se va face pentru intregul personal salarizat potrivit prezentei legi, incepând cu luna ianuarie a anului urmator”, precizeaza documentul.

Proiectul legii mai arata ca “ordonatorii de credite pot acorda premii lunare in limita a 2% din cheltuielile cu salariile aferente personalului, prevazut in statul de functii”. Aceste premii se pot acorda salariatilor care “au realizat sau au participat direct la obtinerea unor rezultate in activitate, apreciate ca valoroase”.

Premiile individuale se stabilesc de catre ordonatorii de credite cu consultarea organizatiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor.
De asemenea, proiectul de lege are in vedere ca sumele neconsumate sa poata fi utilizate “in lunile urmatoare, in cadrul aceluiasi an bugetar”.

Citește și
1 Comentariu
  1. dan t spune

    cine imi poate spune daca salariatii din administratia publica beneficiaza de prima de vacanta si daca personalul contractual are aceleasi drepturi ca si functionarii publici.va multumesc!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.