SFT, pierderi de 2,5 milioane lei pe trimestrul 1 din 2009

Societatea Feroviara de Turism (SFT) a inregistrat pierderi de 2,48 milioane lei pe primul semestru al anului, in conditiile unor venituri de 2,97 milioane lei si al unor cheltuieli de 5,45 milioane lei, informeaza Ministerul Transporturilor.

Astfel, in primele 6 luni, veniturile totale inregistrate au fost de 2,97 milioane lei, in scadere cu 37,53% fata de aceeasi perioada a anului 2008. În ceea ce priveste totalul cheltuielilor inregistrate in primul semestru, valoarea acestora a fost de 5,45 milioane lei, in scadere cu 66,97% fata de primele 6 luni ale anului 2008.

Activitatea SFT pe primele 6 luni ale anului 2009 a fost afectata de criza economica existenta la nivel national care a dus la scaderea gradului de ocupare in cadrul hotelurilor, prin scaderea incasarilor din vânzarea de marfa si prin rezilierea unor contracte de inchiriere spatii.

În luna martie 2009, ca urmare a datoriilor acumulate in ultimul an catre bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale si bugetul local, Administratia Finantelor Publice a sectorului 1 a instituit poprire cu titlu executoriu asupra conturilor bancare ale societatii, ingreunând raporturile comerciale pe care societatea le are atât cu furnizorii cât si cu clientii.

Compania are in prezent in portofoliu trei trenuri de epoca, Regal, Moldovita si Calugareni, doua hoteluri: Decebal – Eforie Nord, Bucovina – Vatra Dornei si vila CFR din Sinaia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.