Tranşele de vechime în muncă se acordă în 5 trepte

Guvernul a publicat forma finala a proiectului legii privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

“Transele de vechime in munca in functie de care se acorda cele 5 gradatii sunt de la 3 la 5 ani, de la 5 la 10 ani, de la 10 la 15 ani, de la 15 la 20 ani si peste 20 ani”, potrivit proiectului de act normativ.

La sectiunea salarii de baza, soldele functiilor de baza si indemnizatiile lunare de incadrare, la articolul 14, proiectul de act normativ prevede ca:

“Diferentierea salariilor de baza, a soldelor functiilor de baza si indemnizatiilor lunare de incadrare se realizeaza prin utilizarea unor coeficienti de ierarhizare, cuprinsi in intervalul 1,00 pentru functia cu cea mai mica responsabilitate si 12,00 pentru functia cu cea mai inalta responsabilitate in stat”.

Potrivit articolului 15 din cadrul sectiunii salarii de baza a proiectul de act normativ, “pentru personalul care ocupa o functie de conducere, diferentierea salariilor de baza se face potrivit art. 13, utilizându-se doua niveluri de salarizare 5 corespunzatoare celor doua grade, respectiv trepte de salarizare in cazul functionarilor publici, care contin indemnizatia de conducere, sporul de vechime, precum si sporurile cuprinse in coeficientii de ierarhizare.

Nivelul de salarizare corespunzator gradului, respectiv celor doua trepte de salarizare in cazul functionarilor publici, se stabileste de ordonatorul principal de credite”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.