Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10% în primele 7 luni din 2009

Volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut cu 10% in perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente, cu 22,7%, la lucrarile de reparatii capitale, cu 18,2% si la lucrarile de constructii noi, cu 4,5%.

În luna iulie 2009, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a scazut fata de luna iunie 2009 cu 9,9% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 9%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a scazut atât ca serie bruta cât si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 17,4%, respectiv 14,1%.

În primele 7 luni ale acestui an fata de aceeasi perioada a anului 2008, pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 17,1% si cu 9,1% la cladirile nerezidentiale. Volumul lucrarilor de constructii, la cladirile rezidentiale, a crescut cu 4,6%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si desezonalitate, a scazut cu 6,3%.

Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi s-a inregistrat o crestere cu 0,7%. Scaderi s-au inregistrat la lucrarile de intretinere si reparatii curente, in scadere cu 19% si la lucrarile de reparatii capitale, cu 14,4%.

Pe tipuri de constructii au fost scaderi la constructiile ingineresti cu 14,1% si la cladirile nerezidentiale cu 3,5%. La cladirile rezidentiale volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 8,3%.

În luna iulie 2009, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a scazut fata de luna iunie 2009 cu 9,9%. Cresterea s-a inregistrat la lucrarile de reparatii capitale, cu 3,7%.

Pe celelalte elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente, cu 27,5% si la lucrarile de constructii noi, cu 7%.
Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 20,2%, la cladirile nerezidentiale cu 8,3% si la constructiile ingineresti cu 5,1%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2009, comparativ cu luna iunie 2009, a inregistrat o scadere cu 9%.

Pe elemente de structura au avut loc scaderi la toate componente le la lucrarile de intretinere si reparatii curente, cu 22%, la constructii noi, cu 3,2% si la lucrarile de reparatii capitale, cu 2,1%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale, cu 14,6%, la constructiile ingineresti, cu 6,8% si la cladirile nerezidentiale, cu 5%.
În iulie 2009 fata de luna corespunzatoare a anului precedent ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 17,4%.

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la toate componentele, la lucrarile de intretinere si reparatii curente, cu 34,7%, la lucrarile de reparatii capitale, cu 19,5% si la lucrarile de constructii noi, cu 11,7%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 19,8%, la cladirile nerezidentiale, cu 16,6% si la cladirile rezidentiale, cu 12,6%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2009, comparativ cu luna iulie 2008 a scazut cu 14,1%.

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 29,2%, la lucrarile de reparatii capitale, cu 17,6% si la lucrarile de constructii noi, cu 6,4%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele la constructiile ingineresti cu 18,4%, la cladirile nerezidentiale cu 13% si la cladirile rezidentiale cu 10,4%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.