EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,30 RON
(-0.35%)
GBP
5,37 RON
(-0.02%)
CHF
4,55 RON
(-0.12%)
BGN
2,47 RON
(+0.02%)
BYN
1,77 RON
(+0.17%)
CAD
3,17 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.39%)
CZK
0,18 RON
(+0.23%)
INR
0,06 RON
(-0.32%)

Berceanu: Sunt sigur că preşedintele Băsescu va candida la prezidenţiale din partea PD-L

Ministrul Transporturilor si vicepresedintele PD-L, Radu Berceanu, a declarat marti (8 septembrie 2009) la Craiova, ca presedintele Traian Basescu va candida la alegerile prezidentiale din partea PD-L si ca afirmatiile oficialului PD-L Mircea Toader au fost intelese gresit.

“Sunt informat ca Traian Basescu va candida la prezidentiale din partea PD-L si nu ca independent, iar domnul Toader a scapat o vorba pentru ca nici el nu stie asa de bine situatia, insa noi am vrut sa subliniem ca nu vrem sa-i cream un baraj unui independent (n.r. – Sorin Oprescu) care cred eu ca-si va anunta candidatura pe 24 septembrie”, a spus Berceanu.

Aflat in apropierea oficialului PD-L, presedintele Senatului si al PSD, Mircea Geoana, a declarat ca “domnul Berceanu nu stie situatia si improvizeaza”.

Liderul grupului PD-L din Camera Deputatilor, Mircea Toader, a declarat, luni seara, ca presedintele in functie, Traian Basescu, nu poate face parte dintr-un partid, astfel ca va candida independent sustinut de PD-L, potrivit prevederilor Constitutiei.

În acest sens, Guvernul a modificat legea alegerilor prezidentiale.

“Am facut-o pentru Traian Basescu. Dânsul nu poate candida decât ca independent. Legea in vigoare ii dadea dreptul sa fie sustinut de un partid politic, dar existau unele probleme legate de declaratia de acceptare a candidaturii.

Este vorba de o scapare a legii din 2004. Daca nu se introducea in ordonanta de urgenta acest articol, oricând si oricine putea contesta dosarul de candidat al lui Traian Basescu din cauza ca declaratia de acceptare a candidaturii nu era in concordanta cu legea”, a precizat Toader.

Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marti (8 septembrie 2009) ca legea alegerilor prezidentiale a fost modificata pentru ca PD-L sa-si poata desemna delegati in sectiile de votare, in calitate de partid care il va sustine pe candidatul independent Traian Basescu.

“Traian Basescu este obligat de Constitutie si de legislatia in vigoare sa candideze ca independent deoarece presedintele României aflat in functie nu are voie sa fie membru al niciunui partid.

Nu e o noutate faptul ca Traian Basescu este obligat sa candideze ca independent. Modificarea legislativa s-a facut pentru ca PD-L sa poata sa desemneze delegati in sectiile de votare prin sustinerea unei candidaturi independente”, a sustinut Orban.

El a pus la indoiala postura lui Traian Basescu de candidat independent, afirmând ca acesta este, de fapt, candidatul PD-L. “Sigur ca Traian Basescu nu este independent, este la fel de independent ca si Hong Kong-ul.
Oricum Traian Basescu este candidatul PD-L, nu este candidatul unui alt votant decât votantii PD-L”, a spus Ludovic Orban.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata