Cât de unitară este legea salarizării? Acelaşi job, patru salarii diferite

1

– Dupa sase luni de negocieri, aproape toti bugetarii sunt nemultumiti de forma finala a legii unice a salarizarii pe care Guvernul intentioneaza sa isi asume raspunderea peste o saptamana

Legea salarizarii unice va fi aplicata treptat, de la cele mai mici salarii la cele mai mari, pentru inceput fiind majorate salariile mai mici de 700 de lei

.
Forma finala a legii salarizarii unice prevede coeficienti diferiti pentru aceeasi functie exercitata in institutii diferite ale statului, sunt de parere sindicalistii.

Coeficientii de ierarhizare pentru aceleasi functii de executie difera de la o institutie la alta, valorile fiind mai ridicate in cadrul ministerelor.
„Pentru aceleasi functii din institutii diferite exista coeficienti diferiti. Pentru functiile identice, de conducere sau de executie, coeficientii ar trebui sa fie aceiasi”, spune Paul Dandea, vicepresedintele confederatiei sindicale Cartel Alfa.

Spre exemplu, in cadrul Ministerului IMM-urilor, un atasat economic cu studii superioare va fi remunerat pe baza unui coeficient de ierarhizare de 3,40.

In acelasi timp, un contabil cu studii superioare care lucreaza in administratia locala are alocat un coeficient de salarizare de 1,75, iar un revizor contabil cu studii superioare din administratia publica centrala de specialitate primeste de 1,90 ori salariul minim pe economie.

Integral în Ziarul Financiar

.

CITITI SI

Ultima formă a legii salarizării. Vezi aici cine cât va câştiga

.

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. MOLNAR spune

    Dupa 20 ani de inechhitate la aprobarea veniturilor, tichetelor de masa, venit fara munca e greu sa faci dreptate.Fiecare apara domeniul lui de activitate, se crede mai inportant ca altul, dar singurul criteriu care ar fi corect sa stea la baza grilei, facultatea facuta pe drept, si cati ani,!!! unde!!!.Pe urma se poate construi schema de salarizare.Can aud laude si declarati ingasnfate de uni, ce profesie inportanta au, ma tot gandesc, oare ce au vrut sa spuna cei din revolutia tranceza, care spuneau;egalitate, democratie, fraternitate;Voltaire spunea;nu esti bun de nimic daca nu esti bun decat pentru TINE;.Thales din Milet; Ce e greu???cunoasterea de sine.Si ce e usor???a da sfaturi altora.Asa dau sfaturi bogati[venituri foarte mari] celor saraci cu pensie de mizerie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.