De ce nu dă România bani pentru Camelia Potec

– COSR şi MTS nu vor să-i plătească sportivei un antrenor personal şi propun ca acesta să antreneze mai mulţi înotători din lotul României, incluşi într-un program de pregătire pentru JO din 2012

.

Cei care conduc sportul românesc nu par interesaţi să găsească o rezolvare a situaţiei înotătoarei Camelia Potec, care a anunţat că se va retrage pentru că nu are bani să-şi plătească antrenorul.

Secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Ioan Dobrescu, a declarat că nimeni nu i-a impus tehnicianului francez Philippe Lucas, care se ocupă de pregătirea Cameliei Potec, să stea 12 luni în România, dar că, oricum, COSR nu îi va plăti sportivei un antrenor personal.

„Nu puteam să finanţăm această propunere, pentru că noi nu finanţăm idei, ci programe şi nici nu putem plăti antrenor personal, ci antrenor de lot. Federaţia nu poate să îl plătească pe Lucas doar pentru a pregăti o sportivă. Camelia trebuie să fie inclusă într-un program olimpic care să includă mai mulţi înotători. COSR i-a propus să pregătească şi anumiţi înotători şi a rămas ca Lucas să mai discute cu Potec şi să ia o decizie”, a spus Dobrescu.

Camelia  Potec se teme că, dacă antrenorul francez va accepta, se va trezi, peste noapte, antrenorul lotului naţional al României şi, evident, nu ar mai avea timp şi de ea.

„Numai faptul că cei de la COSR au spus că nu îmi pot plăti antrenor personal spune totul. Ei au nevoie de un antrenor pentru viitorul lotului şi în niciun caz pentru mine şi de aici se înţelege că nu mai au nevoie de mine. Antrenorul meu a fost de acord să preia patru-cinci sportivi. În momentul în care va semna cu COSR, va semna ca antrenor de nataţie, iar în acel moment, dacă vrea, poate să îi pună 20 de sportivi pe cap„, spune Potec, care este din ce în ce mai convinsă că şefii sportului românesc vor să o vadă retrasă.

Sursa: Gândul

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.