Intel a lansat 3 noi procesoare

Intel Corporation a lansat marti (8 septembrie 2009) 3 noi procesoare destinate desktop-urilor si serverelor de inalta performanta. Noua familie de procesoare Intel Core™ i5, doua noi procesoare Intel Core™ i7 si procesoarele Intel® Xeon Seria 3400 aduc cea mai recenta microarhitectura Intel, Nehalem, la preturi accesibile pentru pietele desktop si entry server.

Potrivit producatorului, noile cipuri sunt concepute pentru consumatorii care au nevoie de performanta de inalt nivel pentru a rula sau crea continut digital, productivitate, jocuri si alte aplicatii solicitante.

Toate procesoarele sunt produse fara plumb si halogeni, fiind dotate cu tehnologia exclusiva Intel Turbo Boost.
La rândul lor, procesoarele de vârf Intel Core i7-870 si Intel Core i7-860 suporta tehnologia Intel Hyper-Threading si integreaza portul grafic PCI Express 2 16-lane si controller de memorie cu doua canale, permitând ca toate functiile de intrare/iesire si administrare sa fie gestionate de cipsetul Intel P55 Express cu un cip unic.

Noile procesoare Intel pentru segmentul desktop, Core i7 si Core i5, sunt disponibile in România incepând de marti in oferta companiilor eMAG, FIT Distribution, Maguay, ProSys si RHS.

Potrivit raportului financiar pentru al doilea trimestru al anului, Intel Corporation a inregistrat un venit de opt miliarde dolari si un profit net de un miliard de dolari.

Excluzând efectele generate de amenda Comisiei Europene, compania a avut un profit operational non-GAAP (necalculat pe baza unor principii de contabilitate general acceptate) de 1,4 miliarde dolari si câstiguri per actiune (CPA) de 18 centi.

Pe baza GAAP, compania a reportat o pierdere de 12 milioane dolari la profitul operational, 398 de milioane dolari in cazul profitului net si 7 centi in ceea ce priveste pierderile per actiune.

În intervalul amintit, compania a vândut mai multe unitati de microprocesoare comparativ cu primele 3 luni, iar marja bruta de 50,8%, este mai mare decât prevazuse compania.

Pretul mediu de vânzare (PMV) al tuturor microprocesoarelor a fost mai mic decât in primul trimestru. Excluzând livrarile de microprocesoare Intel Atom, PMV-ul a fost mai mic.

Venitul din vânzarea cipseturilor si microprocesoarelor Intel Atom a fost de 362 milioane dolari, cu 65% mai mare decât in primul trimestru. Stocurile au fost reduse cu aproximativ 240 milioane dolari in trimestrul 2.

Perspectiva de business a companiei Intel include efectul inregistrat de achizitia companiei Wind River Systems Inc, dar nu include potentialul impact al unor fuziuni, achizitii, vânzari de titluri sau alte activitati de business ale companiei, realizate dupa 13 iulie.

Conducerea companiei estimeaza pentru trimestrul al treilea un venit de 8,5 miliarde dolari, plus/minus 400 milioane dolari si cheltuieli de circa 2,8 miliarde dolari si costuri de restructurare si depreciere de bunuri de aproximativ 40 milioane dolari.

Pentru intregul an, compania preconizeaza cheltuieli intre 10,6 miliarde si 10,8 miliarde dolari. Aceste cifre exclud cei 1,45 miliarde dolari asociati cu amenda Comisiei Europene.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.