Nesimţire maximă la Volksbank: bancomatul vrea să ştie dacă „Locuiţi în România?”

Un bancomat al bancii Volksbank dintr-un centru comercial din orasul german Konstanz, situat chiar la granita cu Elvetia, a provocat nedumerire in rândul clientilor, care erau intrebati daca locuiesc in România, relateaza cotidianul Südkurier.

Atunci când doreau sa schimbe franci elvetieni in euro la automatul bancii Volksbank situat la subsolul centrului comercial Lago din orasul german, clientilor le-a aparut pe ecran, de sâmbata pâna luni la prânz, intrebarea “Locuiti in România?”.

Acest lucru se intâmpla numai la schimbul valutar, nu si in cazul altor operatiuni la bancomat.

Chiar daca clientii raspundeau cu “da” la aceasta intrebare neobisnuita si cu totul nerelevanta in situatia data, bancomatul efectua schimbul valutar exact in aceleasi conditii ca si in cazul clientilor care raspundeau “nu”.

Volksbank nu a putut deocamdata explica aceasta intâmplare, insa a negat categoric ca sistemul electronic al bancomatului ar fi fost atacat de hackeri. Un oficial al bancii a subliniat ca institutia nu are niciun interes sa puna o astfel de intrebare legata de nationalitatea clientilor.

“Orice urma de nationalism ne este straina”, a declarat Roger Winter, directorul bancii.

El nu a exclus posibilitatea ca neobisnuita intrebare sa fi fost introdusa din greseala la un bancomat al Volksbank de un angajat al serviciilor externalizate, caruia i se ceruse probabil acest lucru de catre o alta banca ce ar fi dorit sa afle – din ratiuni statistice – câti dintre clientii sai provin din România.

“Se pare ca a existat o confuzie, pentru care eu imi cer scuze”. De la ora 16,15 a zilei de luni, bancomatul in cauza a fost deconectat de la retea si supus unor verificari.

Aceasta situatie de la bancomatul din Konstanz survine in contextul in care atitudinea fata de români este o tema intens mediatizata in ultima perioada in Germania, mentioneaza publicatia citata.

Premierul landului Renania de Nord-Westfalia, Jürgen Rüttgers (CDU), a provocat un val de critici dupa ce i-a calificat pe români drept lenesi si needucati.

Totusi, aceasta este o simpla coincidenta, sustine Roger Winter, care exclude categoric posibilitatea ca intrebarea privind nationalitatea sa fi fost introdusa de un hacker cu un simt al umorului mai aparte. “Din punct de vedere tehnic, acest lucru este imposibil”, da el asigurari.

loading...

Citește și
Loading...

2 Comentarii
 1. Meteo spune

  Asa este, suntem lenesi si needucati

 2. Cristi spune

  “Volksbank…o banca nesimtita..
  dupa ce au marit abuziv la sfarsitul anului 2007 rata dobanzii curente care in conventia de credit este FIXA..vrea sa mai fraiereasca inca o data naivii cu un act aditional care, chipurile, scade rata dobanzii curente la cea initiala care a fost la semnarea conventiei de credit…in fond e o majorare vadita rata dobanda curenta..de expl 5.95 + euribor 3M(-cat e acum 0.8%)…inchpuitiva la ce rata a dobanzii se va ajunge cand euribor va reveni la 3-4%..ca sa nu mai vorbim la cat va ajunge DAE!?
  Clauza punctului d)unde banca spune caisi rezerva dreptul de a midifica STRUCTURA ratei dobanzii..si pe care ei s-au bazat ca fiind suficienta pe marirea abuziva facuta, se refera clar la STRUCTURA ratei si nu la RATA dobanzii in sine care ramane FIXAAAAAAAAA!
  HOTIII! HOTII!
  POPOR SUFERIND CA SI MINE SA NE STRANGEM TOTI SA NE FACEM DREPTATE!
  SA NE ALIEM IMPOTRIVA CAPCAUNULUI CARE SUGE ULTIMA REZERVA DIN NOI PE TIMP DE CRIZA!

  Sa-i dam in judecata cu totii!

  Ajutor!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.