EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Regele Cioabă îi urează succes lui Băsescu – „Să ne trăieşti mânca-ţi-aş portofelu’ matale”

0

Preşedintele României, Traian Băsescu, nu a ratat ocazia gratuită de mai face o baie de mulţime şi de a dansa ţigăneşte, de data aceasta pe maidanul de lângă Costeştii de Vâlcea, unde ţiganii şi-au adus căruţele cu coviltir, corturile, merţanele, pirandele şi puradeii.

.

Printre pâclele de fum de grătare pe care sfârâiau cefele, costiţele şi pulpanele de porc, şeful statului român şi-a făcut apariţia, marţi după-amiază, cu un alai impresionant de gărzi de corp şi de şiraguri lungi şi dese de jandarmi, care în civil, care în uniforme.

Ţiganii s-au strâns, conform tradiţiei mai noi, de Sfânta Maria Mică (Naşterea Maicii Domnului), la Festivalul Romilor, pe câmpul din localitatea Costeşti, judeţul Vâlcea.

Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au fost întâmpinaţi cu un buchet mare de flori, pâine şi sare.

Regele Internaţional al Romilor Cioabă şi-a arătat neţărmurita recunoştinţă pentru vizita la ei a garantului Constituţiei României: „Sunt onorat că vine pentru că este primul preşedinte care nu ne refuză invitaţia după 19 ani de invitaţii la toţi preşedinţii“. Cioabă s-a referit, în context, la absenţa unor semnificaţii de sorginte electorală ale prezenţei lui Traian Băsescu: „L-am invitat personal pe preşedinte, pentru că este preşedintele ţării. Astăzi se mănâncă şi se bea, nu se votează“.

Regele romilor a dat-o-n … ţigăneală când a fost întrebat ce va face dacă vine şi Mircea Geoană: „Asta e deja o treabă ţigănească… dacă mai vine şi domnul Vadim e prea mult“.

Integral în Cotidianul

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.