EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Relaţia moştenitoarei L’Oreal cu un bărbat mai tânăr declanşează un război familial

0

Povestea pare scoasa din acele telenovele pline de lux si pasiune din anii 80, gen Falcon Crest. Protagonista este cea mai bogata femeie din Franta, (din Europa si din lume potrivit revistei Forbes) Liliane Bettencourt, mostenitoare a marcii de cosmetice L’Oreal.

Iar scenariul in jurul misterioasei relatii a miliardarei de 86 de ani cu un fotograf mai tânar cu 23 de ani decât ea, a declansat un razboi familial care a ajuns in sala de judecata.
“Tânarul protejat” ar fi primit cadouri in valoare de 993 de milioane de euro, potrivit ziarului El Periodico.

Scandalul a izbucnit la 19 decembrie 2007. În acea zi, Françoise Bettencourt, fiica mostenitoarei a prezentat un denunt impotriva prietenului mamei sale, François-Marie Banier, acuzându-l ca “abuzeaza de slabiciunea” bogatei si elegantei sale mame.

Potrivit lui Françoise Bettencourt, Banier a facut uz de farmecele sale si de marea lui influenta pentru a obtine donatii generoase.
Din 1992, Liliane a semnat cecuri si mai multe asigurari de viata pe numele fotografului si i-a facut cadou tablouri de Picasso, Matisse, Mondrian, Léger sau Man Ray.

Toate laolalta se ridica la suma de 993 de milioane de euro. Pentru mostenitoarea firmei L’Oreal, a carei avere se ridica la 17 miliarde de euro, nu este o suma exhorbitanta.

Fiica ei si principala gestionara a patrimoniului familial, nu va saraci din asta. Banii nu sunt, dupa cât se pare, singurul motiv al denuntului facut de Françoise Bettencourt.

Ea il descrie pe Banier ca pe un personaj veros si “manipulator” care a reusit sa o dezbine pe Liliane de restul familiei. Si il acuza direct ca a provocat “explozia” clanului. Mama si fiica nu isi mai vorbesc de ani.

Sprijinita de marturiile colaboratorilor apropiati ai mostenitoarei, in acuzatie se lasa de inteles ca relatia miliardarei cu fotograful – deosebit de intensa in anii 80 – a mers mai departe de o simpla amicitie.

Si face de asemenea trimitere la starea psihologica a batrânei doamne care ar fi grav perturbata. De la inceperea procesului, ambele parti s-au angajat intr-o batalie a expertilor in starea mentala a doamnei Liliane Bettencourt.

În timp ce unii medici vorbesc de necesitatea unei tutele, altii conchid ca din punct de vedere psihic starea ei este buna. Miliardara la rândul ei si-a aparat protejatul cu ghearele si dintii.

Într-un interviu acordat publicatiei Journal du dimanche din decembrie 2008, a respins orice manipulare din partea lui Banier, pe care l-a considerat “un artist plin de geniu”.

Fotograful, ale carui lucrari au fost expuse de prestigiosul Centru Pompidou din Paris, a decis sa contraatace cu o tentativa de “defaimare” si “atingere la viata privata”. El vrea sa combata astfel imaginea proasta care i s-a facut.

Amanda Lear, care a fost amanta lui Dali, a fost cea insarcinata sa dezminta ca Banier ar fi avut o legatura cu pictorul catalan. “Este grotesc sa ne inchipuim ca ar fi putut avea o relatie sexuala”, a declarat Lear.

Dupa declaratia lui Banier in fata judecatorului de saptamâna trecuta judecatorul s-a pronuntat impotriva desfasurarii unui proces. “Exista drame familiale infinit mai grave.
Nu se vine la tribunal ca la supermarket”, i-a reprosat judecatorul fiicei lui Bettencourt.

“Nu se poate impiedica o fiica sa recurga la mass-media pentru a-si proteja mama de un barbat cu comportament cel mult ambiguu”, a raspuns avocatul acuzarii, Olivier Metzner.
Dar povestea nu se incheie aici si ne asteptam la noi episoade. Între timp Liliane Bettencourt isi pregateste memoriile.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.