EUR
USD
GBP
CHF
AUD
CAD
BGN
RUB
ZAR
BRL
CNY
INR

14 septembrie 2009 – zi liberă pentru bugetari şi demnitari?

0

Federatia Educatiei Nationale a propus membrilor de sindicat sa nu se prezinte la locurile de munca in prima zi a anului scolar asa cum vor face si parlamentarii, care si-au luat liber pentru data de 14 septembrie 2009.

“În conditiile in care senatorii si deputatii au o zi libera, consideram ca toti angajatii ar trebui sa beneficieze prin similitudine de aceasta.

Nu este normal ca unii sa lucreze, iar altii sa tina discursuri despre “minunatele” conditii create invatamântului si despre “propasirea României pe cele mai inalte ale progresului si civilizatiei”, se mentioneaza intr-un comunicat al FEN, remis miercuri (9 septembrie 2009).

FEN explica propunerea prin faptul ca sindicalistii vor sa le ofere politicienilor “sansa de a nu se mai face inca o data de râs cu promisiuni fara acoperire, cu promisiuni populiste”.

“Înainte sa vina in fata noastra, ar trebui sa puna in aplicare Legea nr. 221/2008 privind majorarea salariilor si Legea 315/2006 privind alocarea a 100 de euro pentru achizitionarea materialelor necesare perfectionarii”, se spune in comunicat.

De asemenea, FEN crede ca politicienii nu ar trebui sa impuna munca fortata prin obligarea salariatilor la 10 zile fara plata, sa aloce invatamântului cel putin 6% din PIB, asa cum prevede legea, si sa isi asume, daca tot vor asta, o lege a educatiei nationale, care sa reformeze cu adevarat invatamântul, si o lege a salarizarii unitare, care sa confere statutul de prioritate nationala invatamântului si sa-l pozitioneze spre vârful piramidei salariale conform Acordului asumat de Guvern in data de 6 mai 2009.

“Fata de toate acestea, consideram ca salariatii au toate motivele redeschiderii conflictului de munca cu toate consecintele ce decurg din aceasta”, a declarat Constantin Ciosu, secretar general FEN.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.