8 milioane de euro în plus pentru „Regele asfaltului portocaliu”

Firma lui Dan Besciu, patronul restaurantului Golden Blitz, a obţinut majorarea contractului pentru decontaminarea traseului viitoarei Autostrăzi Transilvania.

.
Contractul de 16 milioane de euro atribuit de Compania Naţională de Autostrăzi şiDrumuriNaţionale din România (CNADNR) firmei Euroconstruct Trading 98 SRL, patronată de Dan Besciu şi Sorin Vulpescu, a fost majorat cu 8 milioane de euro.

Decizia vine la nici două luni după ce ministrul transporturilor, Radu Berceanu, i-a avertizat pe constructori că nu va mai permite majorări de contracte.

Dan Besciu deţine, în afară de firma de construcţii, şi restaurantul bucureştean Golden Blitz, frecventat de preşedintele Traian Băsescu şi de liderii PDL.

Deşeuri chimice de mutat

Firma Euroconstruct, aparţinând aşa-zişilor „regi ai asfaltului portocaliu”, câştigase în luna mai, anul acesta, licitaţia pentru mutarea unui depozit de 50.000 de tone de deşeuri provenite de la Uzinele Chimice din Turda, deşeuri aflate în calea viitoarei Autostrăzi Transilvania.

Contractul, în valoare de aproximativ 16,25 milioane de euro (mai precis, 68.120.000 de lei), prevedea neutralizarea reziduurilor chimice, transportarea în Germania, la o uzină specială de tratare a deşeurilor chimice, 6.000 de tone de reziduuri încă active.

Lucrarea devenise o prioritate după ce premierul Emil Boc a declarat că tronsonul 2B al Autostrăzii Transilvania, Câmpia Turzii-Gilău, va fi gata până la sfârşitul lui 2009.

Dan Besciu: „Doar nu era să suport din buzunarul meu”

Depozitul de reziduuri chimice se află lângă Turda, lângă comuna Moldoveneşti. Aici, spune patronul Eurocontruct, Dan Besciu, s-au descoperit între timp încă 20.000 de tone de clorură de mercur.

„Ştiam că acolo e doar lindan sau hexaclor, nu şi clorură de mercur. Am făcut analizele substanţei descoperite, apoi am notificat CNADNR. Vă confirm că am cerut suplimentarea costurilor, că doar nu era să le suport de la mine din buzunar”, ne-a spus Besciu.

Sursa: Evenimentul Zilei

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.