Defăimarea românilor de către Ruettgers vizează îmblânzirea extremei-drepte

Cancelarul german Angela Merkel ar trebui sa il concedieze pe premierul crestin-democrat al landului Rhenania de Nord-Westfalia, crestin-democratul Juergen Ruettgers, adjunctul sau, sustine intr-un interviu pentru Deutsche Welle scriitorul de origine româna, stabilit in Germania, Vlad Georgescu.

Scriitorul si jurnalistul român a depus o plângere pentru defaimare impotriva politicianului german, care, in mai multe discursuri rostite in cadrul recentelor alegeri locale din Rhenania de Nord-Westfalia, a declarat ca românii nu sunt punctuali, ca fac ceea ce vor si ca nu stiu ceea ce fac.

Remarcile politicianului, noteaza Deutsche Welle, vin in contextul in care in landul respectiv multi locuitori si-au pierdut locurile de munca ca urmare a mutarii fabricii Nokia in România.

Întrebat daca aceasta campanie nu este doar una retorica, scriitorul sustine ca atitudinea premierului landului nu are legatura doar cu campania electorala, ci cu faptul ca politicianul nu cunoaste Articolul 1 din Constitutia Germaniei, care descrie demnitatea umana drept cel mai important lucru pe care oamenii il au in Germania si in democratia din aceasta tara.

“Daca nu cunoaste acest articol, cred ca trebuie sa demisioneze”, este de parere Georgescu. Potrivit scriitorului de origine româna, chiar daca Ruettgers nu crede in privat ceea ce a spus public, acest lucru nu reprezinta o scuza.
Politicianul, subliniaza Georgescu, s-a folosit de fraze rasiste pentru a ajunge la votantii de extrema-dreapta.

“Ceea ce a spus a fost inregistrat si au fost o multime de oameni care au putut auzi, acesta fiind motivul pentru care CDU trebuie boicotat cât timp Ruettgers este premier in Rhenania de Nord-Westfalia”, explica el.

Mai mult, pentru Vlad Georgescu faptul ca politicianul german s-a scuzat nu este o solutie care poate functiona din punct de vedere judiciar. “În Germania nu poti sa insulti oamenii si dupa aceasta spui:
“Ok, oameni buni, imi pare rau”. Cred ca este un act strategic din punct de vedere politic cel al lui Ruettgers.

El stie ca spunând ca românii, chinezii si alti straini vor sa ia slujbele celor din Germania, este in masura sa ajunga la votantii din NPD (Partidul National-Democrat German, nationalisti radicali, n.red) sau alte partide de extrema-dreapta”, explica Georgescu.

“Dupa ce a facut aceste afirmatii, el incearca sa convinga ca ii pare rau pentru ceea ce a spus, dar de fapt nu ii pare rau. Nu este pentru prima data când a folosit astfel de fraze si cred ca este vorba de o strategie folosita de CDU in Rhenania de Nord-Westfalia”, adauga scriitorul român.

În ceea ce o priveste pe Merkel, Georgescu crede ca aceasta se face responsabila pentru ceea ce fac principalii lideri ai partidului sau. Mai mult, el aminteste ca “Ruettgers nu este oricine in CDU, ci o persoana cu multa putere in calitate de premier si cu multa putere in partid”.

“Atâta vreme cât Merkel se decide sa ramâna alaturi de Ruettgers, multi veniti din afara – imigranti ca mine – vor avea cu adevarat dreptul sa boicoteze acest partid, sustinând ca atât timp cât vor tine astfel de discursuri nu vor vota pentru ei”, adauga Georgescu, explicând ca exista multi straini, printre care si proprii sai parinti, care au votat pâna acum pentru CDU, pentru ca, provenind din tari cu un trecut socialist, se tem de politicile stângii sau ale socialistilor.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.