Discuţii în spatele uşilor închise, despre criză, firmele din Roman si fondurile europene

– Conducerea Ministerului Economiei a discutat, în secret, cu patronii din Roman despre problemele pe care aceştia le întâmpină în accesarea fondurilor europene

.
O mare parte a firmelor din municipiul Roman care îsi mai desfăsoară activitatea si în conditii de criză ar putea beneficia de sprijin din partea Guvernului si a Uniunii Europene, însă se plâng de dificultăţi în derularea procedurilor de depunere şi implementare a proiectelor.

Acest aspect a fost discutat, ca problemă majoră, în cadrul unei întruniri tinute miercuri, 9 septembrie, la Primăria Roman, între oficiali ai Ministerului Economiei si reprezentantii locali ai mediului de afaceri. Interesant de remarcat, însă, a fost faptul că întâlnirea a avut un caracter închis, desfăşurându-se în spatele uşilor zăvorâte, departe de ochii şi urechile mass-media.

Ministrul secretar de stat, Claudiu Stafie, a mentionat, însă, că rezultatul dezbaterilor a fost unul pozitiv, cu toate că au fost ridicate multe probleme care îi dor pe agentii economici din Roman.

„Pe noi si pe agentii economici ne interesează dezvoltarea si accesarea fondurilor europene. Am lămurit o serie dintre problemele pe care le au firmele cînd vine vorba să apeleze la sprijinul din partea statului sau a UE. Totodată, am receptionat o serie de probleme de la partenerii de discutii la care sperăm să găsim rezolvarea”, a specificat Călin Istrătioiu, director în cadrul Ministerului Econimiei.

Sursa: Monitorul de Neamţ

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.