Interdicţie pentru taxiuriurile neautorizate în perimetrul Aeroportului Otopeni

Taxiurile neautorizate nu mai au acces, incepând de joi (10 septembrie 2009) in parcarile Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti si este interzisa orice practica de abordare si preluare a clientilor in perimetrul aeroportuar, au anuntat reprezentantii aeroportului.

De asemenea, este interzisa orice practica de abordare si preluare a clientilor in perimetrul aeroportuar de catre taximetristi sau interpusi. Accesul taxiurilor in parcarile publice ale aeroportului va fi interzisa, incepând cu 10 septembrie 2009.

Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a emis, la inceputul lunii februarie 2009, un proiect de ordin care prevede obligativitatea ca fiecare administratie aeroportuara, prin serviciile sale specializate, sa organizeze, in functie de specificul sau teritorial, activitatea de transport de persoane in regim de taxi in incinta proprie, astfel incât sa se asigure transportul permanent de persoane intre localitatile de autorizare a transportatorilor autorizati si aeroport.

Administratia fiecarui aeroport va selecta transportatorii autorizati in regim de taxi si va dispune masurile necesare interzicerii accesului taximetristilor cu autoturismele taxi in parcarile publice aferente terminalelor de pasageri, potrivit unui proiect de ordin al ministrului transporturilor.

Durata de stationare in la peronul de debarcare va fi limitata la maximum 5 minute, timp suficient si necesar exclusiv pentru debarcarea persoanelor transportate la aeroport, potrivit MT.

De asemenea, dupa operatiunea de debarcare, autovehiculul taxi va trebui sa paraseasca imediat si neconditionat statia de debarcare. Administratia fiecarui aeroport va amenaja o zona de grupare a autovehiculelor taxi in vederea parcarii temporare a acestora pâna la intrarea in locul de asteptare pentru preluarea persoanelor de la aeroport.

Acest loc va fi amenajat sub forma unui parc sau flux, care nu va fi situat in proximitatea terminalelor de pasageri.
În plus, administratia fiecarui aeroport va dispune masurile necesare interzicerii accesului tuturor taximetristilor cu autoturismele taxi in parcarile publice aferente terminalelor de pasageri.

Permisul de acces auto va fi eliberat numai de catre administratia fiecarui aeroport si va putea fi suspendat/anulat numai de catre aceasta administratie, in conditiile nerespectarii regulamentului impus de fiecare aeroport.

De asemenea, permisul de acces auto va putea fi eliberat pentru o perioada de maximum cinci ani, insa vizarea acestuia va fi efectuata anual de catre administratia fiecarui aeroport.
Permisul de acces auto va fi obligatoriu afisat la loc vizibil si permanent pe parbrizul autovehiculului.

Lista cu tarifele practicate va fi in mod obligatoriu afisata la loc vizibil si permanent la bordul fiecarui autovehicul taxi autorizat, pe exteriorul acestuia, precum si in locurile de asteptare, se mai arata in document.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.