Mediul de afaceri: mai bun în Botswana decât în România

– Botswana, Bulgaria, Azerbaidjan oferă investitorilor condiţii mult mai bune pentru dezvoltarea unei afaceri decât România.

.
Conform unui clasament al Băncii Mondiale (BM), publicat ieri (9 septembrie), ţara noastră va scădea anul viitor 10 poziţii, ajungând pe locul 55 în top, în ceea ce priveşte cele mai favorabile condiţii pentru dezvoltarea afacerilor. Raportul BM cuprinde 183 de economii şi se bazează pe datele de la 1 iunie 2009.

În afara unor state dezvoltate, precum Singapore (locul 1), Noua Zeelandă (2), SUA (4), Marea Britanie (5) sau Franţa (31), România este surclasată atât de unele ţări central şi est-europene, precum cele baltice, Slovacia (poziţia 42), Bulgaria (44) şi Ungaria (47), cât şi de state mai puţin dezvoltate, cum ar fi Azerbaidjan (38) sau Botswana (45).

În cazul României, cel mai slab cotat capitol, în raportul prezent, este cel al plăţii taxelor şi impozitelor, unde ne poziţionăm pe locul 149, fiind nevoie de 202 ore pe an pentru plata celor 113 impozite. Astfel, rata impozitării este de 44,6% din profit.

De altfel, România este întrecută la numărul de taxe care trebuie plătite doar de Ucraina, unde există 147 de impozite. La polul opus al clasamentului se situează statele Maldive şi Qatar, care percep o singură taxă.

Sursa: Evenimentul Zilei

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.