Omul de afaceri Adrian Porumboiu, „tras pe sfoară” cu un document falsificat

Omul de afaceri vasluian Adrian Porumboiu a fost tras pe sfoară de administratorul firmei Satem Impex SRL, cel care i-a vândut o bază agricolă folosind un document fals pentru a-şi dovedi dreptul de proprietate asupra acesteia.

.
Firma Ulerom Vaslui, care se ocupă cu producerea biodiesel-ului, face parte din grupul Racova, aflat sub controlul afaceristului Adrian Porumboiu.

În urmă cu mai bine de un an, firma Ulerom a cumpărat de la societatea Satem Impex SRL Roman baza agricolă din Fălciu, judetul Vaslui.

Problemele au apărut în momentul în care s-a constatat că vînzarea a fost făcută pe baza unor falsuri grosolane, comise de administratorul societătii nemtene.

Pentru a intabula  baza agricolă, Elena Tălmăcel, în vîrstă de 55 de ani, administratorul firmei Satem Impex SRL, şi-a „dovedit” dreptul de proprietate asupra bunurilor folosind hotărîre judecătorească a Curtii de Apel Bacău falsificată.

Expertizele efectuate de specialisti aveau să arate că Elena Tălmăcel a prezentat la Oficiul de cadastru Vaslui o sentintă falsă, documentul fiind tehnoredactat la un computer. Atît stampilele, cît si semnăturile fuseseră scanate de pe un document original emis de Curtea de Apel Bacău.

Mai mult decît atît, în timpul anchetei politistii au aflat că bunurile Elenei Tălmăcel, asupra cărora se instituise sechestru asigurator, fuseseră vîndute, cumpărător fiind chiar fiul femeii.

Toată această anchetă a generat o serie de procese. Astfel, Oficiul de Cadastru Vaslui a cerut în instantă anularea documentului întocmit pe baza falsului prezentat de Elena Tălmăcel.

Reprezentantii firmei Ulerom au solicitat, la rîndul lor, instantei de judecată să li se recunoască dreptul de proprietate asupra bazei agricole, spunînd că ei au fost cumpărători de bună credintă.

Respectiva bază agricolă a fost evaluată la 1.216.474 lei.

Integral în Monitorul de Neamţ

Citește și
1 Comentariu
  1. Ion al lui Gheorghe spune

    Dupa sac si petec!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.