EUR
4,84 RON
(+0.02%)
USD
4,39 RON
(+0.49%)
GBP
5,39 RON
(+0.26%)
CHF
4,53 RON
(+0.3%)
BGN
2,47 RON
(+0.38%)
BYN
1,82 RON
(+1.1%)
CAD
3,18 RON
(+0.25%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,91 RON
(-0.43%)
JPY
0,04 RON
(+0.47%)
CZK
0,18 RON
(-0.75%)
INR
0,06 RON
(+0.42%)

Un avocat cere justitiei să-i interzică preşedintelui Iuscenko să consume alcool în public şi să utilizeze cuvinte vulgare

Tribunalul districtual din Donetk (estul Ucrainei) va examina miercuri (9 septembrie 2009) o reclamatie cu totul neobisnuita.

Avocatul Vladimir Olentevici este indignat ca, vorbind in numele Ucrainei, presedintele Viktor Iuscenko a ajuns in mod repetat in fata camerelor de televiziune cu un pahar de bautura in mâna, relateaza miercuri editia ucraineana a publicatiei Evening News.

Reclamantul a declarat ca va aduce in fata justitiei o serie de fotografii mult mediatizate de presa, in care Iuscenko apare cu un pahar de scotch, in timpul unei ceremonii dedicate Zilei Independentei Ucrainei (24 august).

El considera ca, prin frecventele sale aparitii in public cu paharul de bautura, seful statului nu doar ca face propaganda unui stil de viata nesanatos, ci si comite de-a dreptul acte lipsite de patriotism.

“Presedintele are datoria sa ridice prestigiul Ucrainei in lume, in schimb el devine protagonistul unor reportaje de scandal”, a declarat presei avocatul indignat, care si-a amintit ca, de Ziua Victoriei (9 mai), Iuscenko s-a urcat la volanul Mercedesului sau dupa ce a baut cu veteranii de razboi traditionalul paharel cu 100 de grame de votca, asa cum se facea pe front.

“Cum poti sa te lupti dupa aceasta cu sofatul in stare de ebrietate, din cauza caruia mor anual mii de oameni?”, se intreaba retoric Vladimir Olentevici, care spera ca presedintia va trimite la tribunal instiintarea privind primirea citatiei, plus obiectiile pe fond in legatura cu actiunea intentata de el.

Atunci judecatorii vor putea sa examineze actiunea si in absenta pârâtului. Avocatul din Donetk spera ca justitia sa-i interzica presedintelui Ucrainei consumul de alcool in public.

“Nu ma bag in viata lui privata, dar tinând cont ca un presedinte are indatorirea sa poarte de grija tarii 24 de ore din 24, eu i-as recomanda sa-si pastreaza mintea treaza”, a mai spus el.

Olentevici ii pretinde lui Iuscenko sa evite si expresiile vulgare in spatiul public, aratându-se deranjat de faptul ca, intr-o altercatie verbala cu premierul Iulia Timosenko, la o reuniune a Consiliului National pentru Securitate si Aparare (10 februarie), presedintele ucrainean a rostit in fata camerelor de televiziune cuvântul “c…r”.

Enervat la culme, Iuscenko aproape ca a tipat atunci la Timosenko: “Ati aranjat relatiile din parlament numai pe baza de coruptie. La dumneata totul se tine pe mita.

Si daca nu le vei plati partenerilor dumitale din Rada Suprema (parlamentul unicameral), daca acestia nu isi vor cumpara un nou Lexus, atunci, scuza-ma, iti vor intoarce c..rul!”

În reclamatia sa, Olentevici cere de asemenea justitiei sa-i interzica presedintelui Ucrainei sa foloseasca pe viitor acest cuvânt.
“Am consultat special dictionarele, scrie clar acolo, ca este un cuvânt vulgar”, a explicat el, spunând ca, prin cuvintele pe care le utilizeaza in public, Iuscenko i-a incalcat dreptul de a fi cetatean al unei tari cu prestigiu in lume.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata