RAR a omologat peste 12.500 de vehicule rutiere individuale

Registrul Auto Român – RA (RAR) a omologat, in primele 6 luni ale anului 2009, aproape 12.500 de vehicule rutiere individuale si a efectuat peste 200.000 de verificari tehnice, inspectii tehnice la vehicule speciale si inspectii tehnice internationale, releva bilantul semestrial remis de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

Potrivit aceluiasi raport, in perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2009 au avut loc, prin RAR, circa 735.000 de verificari de identitate, verificari in baza de date, certificari autenticitate vehicule rutiere si atribuire numar de registru.
De asemenea, 280 de autovehicule si vehicule tractate au beneficiat de teste de poluare, in timp ce alte 306 vehicule rutiere au fost omologate.

La categoria “Încadrari, clasificari si reclasificari microbuze si autobuze pe categorii de confort” au fost inregistrate 15.997 vehicule, iar in privinta clasificarilor pe stele si verificari anuale de autocare – 1.891 unitati.

Peste 200 de mii de prestatii au fost constatate si in ceea ce priveste eliberarea de certificate agreere taxi/scoala, note de constatare, certificari autenticitate documente, poansonarea de caroserie/motor.

În primele 6 luni ale anului in curs, Registrul Auto Român-RA a urmarit cu precadere atingerea obiectivelor din domeniul sau de specialitate pentru toate activitatile de Registru auto, siguranta circulatiei rutiere, protectiei mediului inconjurator si asigurarii calitatii, se noteaza in comunicatul citat.

Comparativ cu prima jumatate a anului 2008, in aceeasi perioada a anului 2009 s-a realizat o crestere a nivelului indicatorilor fizici exprimati in “numar de prestatii efectuate beneficiarilor” cu 440.235 prestatii, in conditiile cresterii productivitatii muncii cu 39,89%.

La finalul primelor sase luni din acest an, indicatorii fizici au fost realizati in proportie de 110,06%, fata de estimarile initiale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.