Veniturile suplimentare ale parlamentarilor britanici au devenit publice

Sub auspiciile noilor reglementari care au intrat in vigoare la 1 iulie 2009, cetatenii Marii Britanii au dreptul sa stie cât de mult timp isi petrec parlamentarii din Camera Comunelor antrenati in activitati suplimentare si câti bani primesc in urma acestor activitati.

Astfel, parlamentarii sunt obligati sa isi faca publice veniturile, care urmeaza sa fie publicate la intervale regulate, informeaza publicatia East Anglian Daily Times.

Primele date arata ca 3 parlamentari conservatori din Suffolk – John Gummer, Tim Yeo si Richard Spring – ii depasesc cu mult pe alti colegi din Suffolk si Essex la capitolul venituri obtinute din activitati suplimentare.

Gummer – care a rambursat o suma de 11.500 de lire pe care o pretinsese pentru cheltuieli legate de gradina casei sale din Suffolk, dupa ce ziarele au sustinut ca acesta ceruse bani pentru a scapa de cârtitele care ii distrugeau gazonul – a primit 1.666 de lire pentru faptul de a fi condus o intâlnire desfasurata la telefon timp de 20 de minute.

De asemenea, parlamentarului i s-au platit 3.562,20 de lire pentru munca de pregatire si pentru participarea la o intâlnire a companiei Veolia, unde acesta detine functia de presedinte, si 2.083 de lire pentru participarea la o intrunire de trei ore a Asociatiei Consultantilor Financiari Independenti.

În plus, Registrul Membrilor arata ca Gummer mai primeste 100.000 de lire pe an pentru activitati jurnalistice si alte angajamentele obtinute prin compania Sancroft, plus 30.000 de lire din taxe si dividende.

Printre platile facute lui Yeo, parlamentar pentru sudul comitatului Suffolk, se numara 1.200 de lire pentru activitati legate de operatorul de asistenta la domiciliu Univen, dar si 3.750 de lire pentru activitatile de presedinte AFC Energy, dezvoltator si furnizor de celule de incarcare alcaline.

De asemenea, Yeo a participat la o conferinta privind schimbarea climatica la Monte Carlo, iar cheltuielile sale de deplasare au fost platite de catre Forum Invest, o companie cu sediul la Bucuresti.

În ceea ce il priveste pe Spring, parlamentar pentru vestul comitatului Suffolk, acesta a primit pâna la 60.000 de lire anual in calitate de presedinte al Societatii Britanico-Ucrainene.
Aceeasi organizatie i-a platit lui Spring 2.450 de lire pentru 13 ore de organizare a activitatilor pentru aceasta societate.

De asemenea, in luna iulie, parlamentarul s-a alaturat unei delegatii, alcatuita din reprezentanti ai mai multor partide, care s-a deplasat in Mauritius, pentru discutii cu presedintele parlamentului din aceasta tara in privinta viitorului teritoriului Coroanei “Diego Garcia”, toate costurile de deplasare fiind acoperite de catre compania aviatica nationala.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.