12 octombrie 2009 – licitaţia pentru atribuirea permiselor de acces taxi pe Otopeni

Licitatia pentru atribuirea permiselor de acces pentru taximetre in incinta parcarii Aeroportului Henri Coanda vor avea loc pe 12 octombrie, informeaza Ministerul Transporturilor.

La procedura de licitatie pot participa toti transportatorii autorizati, detinatori ai autorizatiilor taxi valabile, eliberate de localitatea de autorizare in care este situat aeroportul, precum si din zonele limitrofe.

Tarifele maximale stabilite de Aeroport pentru prestarea serviciilor de transport in regim de taxi sunt de maxim 3,5 lei pe kilometru, iar tarifulul maxim de pornire de 3,5 lei.

Tariful maxim pentru stationare a fost stabilit la 35 lei pe ora. Dosarele de participare la licitatie pot fi depuse incepând cu 5 octombrie 2009, pâna la data de 9 octombrie inclusiv.

Programul zilnic de inregistrare a dosarelor de participare la procedura este de la ora 09.00 pâna la ora 14.00. Deschiderea dosarelor de participare la licitatie se va face de catre comisia de evaluare la data de 12 octombrie2009, ora 10:00, la sediul Administratiei.

Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a emis, la inceputul lunii februarie, un proiect de ordin care prevede obligativitatea ca fiecare administratie aeroportuara, prin serviciile sale specializate, sa organizeze, in functie de specificul sau teritorial, activitatea de transport de persoane in regim de taxi in incinta proprie, astfel incât sa se asigure transportul permanent de persoane intre localitatile de autorizare a transportatorilor autorizati si aeroport.

Administratia fiecarui aeroport va selecta transportatorii autorizati in regim de taxi si va dispune masurile necesare interzicerii accesului taximetristilor cu autoturismele taxi in parcarile publice aferente terminalelor de pasageri, potrivit unui proiect de ordin al ministrului transporturilor.

Durata de stationare in la peronul de debarcare va fi limitata la maximum cinci minute, timp suficient si necesar exclusiv pentru debarcarea persoanelor transportate la aeroport, potrivit MT.

De asemenea, dupa operatiunea de debarcare, autovehiculul taxi va trebui sa paraseasca imediat si neconditionat statia de debarcare.
Administratia fiecarui aeroport va amenaja o zona de grupare a autovehiculelor taxi in vederea parcarii temporare a acestora pâna la intrarea in locul de asteptare pentru preluarea persoanelor de la aeroport.

Acest loc va fi amenajat sub forma unui parc sau flux, care nu va fi situat in proximitatea terminalelor de pasageri.
În plus, administratia fiecarui aeroport va dispune masurile necesare interzicerii accesului tuturor taximetristilor cu autoturismele taxi in parcarile publice aferente terminalelor de pasageri.

Permisul de acces auto va fi eliberat numai de catre administratia fiecarui aeroport si va putea fi suspendat/anulat numai de catre aceasta administratie, in conditiile nerespectarii regulamentului impus de fiecare aeroport.

De asemenea, permisul de acces auto va putea fi eliberat pentru o perioada de maximum cinci ani, insa vizarea acestuia va fi efectuata anual de catre administratia fiecarui aeroport.
Permisul de acces auto va fi obligatoriu afisat la loc vizibil si permanent pe parbrizul autovehiculului.

Lista cu tarifele practicate va fi in mod obligatoriu afisata la loc vizibil si permanent la bordul fiecarui autovehicul taxi autorizat, pe exteriorul acestuia, precum si in locurile de asteptare, se mai arata in document.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.