Boc: nu se mai justifică protestul magistraţilor

Premierul Emil Boc a declarat vineri (11 septembrie 2009) la postul public de radio, ca din punctul de vedere al revendicarilor salariale ale magistratilor, in acest moment nu se mai justifica existenta unui conflict si le-a cerut acestora sa-si reia activitatea, in conformitate cu legea.

“Vreau sa-i asigur pe toti magistratii ca in cadrul acestei legi a salarizarii am tinut cont de faptul ca judecatorii si procurorii reprezinta coloana vertebrala a statului de drept, cu conditia ca si ei, in continuare, sa-si faca datoria fata de stat si sa-si continue activitatea, pentru ca nimeni nu este mai presus de lege, iar din punctul de vedere al revendicarilor salariale consider ca, in acest moment, nu se mai justifica existenta vreunui conflict…

Inclusiv pentru magistrati se aplica principiul potrivit caruia nimeni nu va suferi o diminuare a drepturilor salariale, a veniturilor brute pe care le au prin aplicarea noii legi.

Deci nici judecatorii, nici procurorii, prin aplicarea noii legi, nu vor avea niciun fel de diminuare a salariului brut.

E adevarat ca in perioada urmatoare, cresterile salariale pentru ei nu vor fi la fel de accelerate ca in cazul profesorilor, medicilor, functionarilor publici, pentru ca ei sunt mai jos, dar tinem cont de pozitionarea justitiei mai sus in scala ierarhica, pentru ca ei nu pot sa mai aiba a doua slujba”, a explicat premierul.

El a precizat ca prin rectificarea bugetara din luna august s-au alocat bani pentru cheltuielile materiale ale instantelor, pentru functionarea efectiva a justitiei.

În ceea ce priveste posibilitatea ca sumele rezultate din taxele de timbru sa nu mai mearga la bugetele locale, ci sa fie folosite pentru buna functionare a instantelor, premierul a aratat ca, in acest sens, se va purta o discutie cu Ministerul Finantelor la alcatuirea bugetului pe 2010.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.