Brokerii vor putea tranzacţiona pe ROTC acţiuni nelistate şi alte instrumente financiare

Societatile membre ale Asociatiei Brokerilor – case de brokeraj si banci – vor putea tranzactiona actiunile emise de societatile comerciale din România nelistate pe piata de capital si instrumentele financiare admise la tranzactionare pe o piata reglementata/sistem alternativ de tranzactionare dintr-un stat membru al Uniunii Europene prin intermediul mecanismului ROTC.

Membrii Asociatiei Brokerilor au aprobat vineri (11 septembrie 2009) in cadrul Adunarii Generale, regulamentul Mecanismului de Tranzactionare ROTC, unde vor putea fi tranzactionate si orice alte instrumente financiare aprobate de Consiliul Director al Asociatiei Brokerilor, informeaza un comunicat al organizatiei care reuneste 59 de case de brokeraj si banci.

Asociatia a initiat implementarea unui mecanism de tranzactionare de tip Over the Counter, denumit ROTC (“Romanian Over the Counter”), a carui finalitate consta in diversificarea oportunitatilor de business ale membrilor sai.

Dreptul de a intermedia tranzactii in sistem ROTC apartine exclusiv membrilor Asociatiei Brokerilor care detin simultan calitatea de participant la sistemul Bursei de Valori Bucuresti si isi asuma contractual regulile aplicabile ROTC.

Regulamentul cuprinde si mecanismul incheierii si decontarii tranzactiilor, principii de practica onesta si standarde profesionale, precum si un capitol dedicat monitorizarii tranzactiilor ROTC.

“Consideram ca, in climatul economic actual, efectele benefice ale operationalizarii ROTC vor fi resimtite cu atât mai pregnant, context in care unul dintre obiectivele noastre majore consta in transpunerea in practica a acestui proiect cât mai curând posibil”, a declarat Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor.

AGA Asociatiei Brokerilor a validat vineri si admiterea ca noi membri a RBS Bank Romania, Ventrust Investment si Credit Europe Bank.

Un alt punct important pe ordinea de zi a fost modificarea statului Asociatiei Brokerilor, Consiliul Director propunând introducerea cotizatiei trimestriale fixe pentru fiecare membru, care sa inlocuiasca pâna la sfârsitul acestui an cotizatia variabila de pâna acum, propunere validata de Adunarea Generala.

De asemenea, s-a aprobat introducerea unei taxe de admitere pentru noii membri, in cuantum de 20.000 euro.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.