EUR
4,84 RON
(+0.04%)
USD
4,30 RON
(+0.09%)
GBP
5,37 RON
(-0.07%)
CHF
4,55 RON
(+0.04%)
BGN
2,47 RON
(+0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.09%)
CAD
3,17 RON
(-0.03%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,99 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.09%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.1%)

Criza economică aduce un val de sinucideri la France Telecom

Cu o problema neasteptata se confrunta grupul francez de telecomunicatii France Telecom. Spre deosebire de colegii lor din alte doua companii de telefonie din Franta, angajatii France Telecom, al treilea din Europa operator in acest domeniu, incearca sa-si rezolve problemele nu sechestrându-i pe directori, ci curmându-si propria viata.

În ultimul an si jumatate, peste 20 angajati ai France Telecom s-au sinucis, relateaza cotidianul Novâie Izvestia.
Astfel, un angajat al filialei din Masilia a France Telecom s-a sinucis la 1 iulie 2009, la vârsta de 52 de ani, notând in biletul de adio ca la acest gest l-au dus “orele suplimentare” si “conducerea, care actioneaza prin metode teroriste”.

“Ma sinucid doar din cauza muncii la France Telecom. Aceasta este singura cauza”, a scris fostul angajat.
Joi, 10 septembrie, un tehnician al aceleiasi companii si-a infipt cutitul in burta, in timpul intâlnirii dintre muncitori si Administratie, când a aflat ca va fi disponibilizat.

Din fericire, lovitura de cutit nu i-a lezat organele vitale si angajatul a supravietuit, fiind in prezent internat la spital. Doar in ultimele 45 de zile, alti 6 angajati ai France Telecom si-au curmat viata.

Administratia companiei a promis ca va imbunatati programul de asistenta medicala pentru angajati si a demarat chiar la 10 septembrie negocieri cu sindicatele pe marginea masurilor ce ar trebui initiate pentru a contracara stresul in câmpul muncii.

Potrivit activistilor de sindicat responsabili pentru atmosfera psihologica in cadrul companiei, de aceasta situatie se face vinovat managementul defectuos al France Telecom, care reduce intr-un mod extrem de ineficient personalul si numarul de angajati.

Cu aceasta opinie nu este de acord seful Departamentului de cadre al France Telecom, care considera ca gesturile de sinucidere sunt cauzate, de cele mai multe ori, de o serie intreaga de factori si imprejurari, nu de o singura problema, oricât de serioasa ar parea aceasta.

Potrivit Novâie Izvestia, nivelul de sinucideri a fost si inainte, in vremurile prospere, destul de ridicat printre angajatii France Telecom. De exemplu, in anul 2002 s-au sinucis 29 de angajati ai companiei, iar in 2003 – 22 de anagajati.

În ceea ce priveste ultimul val de sinucideri inregistrat la France Telecom, potrivit Confederatiei democratice a muncii din Franta, din februarie 2008 pâna in prezent s-au sinucis 22 de angajati ai respectivului operator de telefonie.

De altfel, mentioneaza cotidianul rus, in anul 2007, dupa mai multe sinucideri in rândul muncitorilor de la una dintre uzinele gigantului auto Renault, Procuratura Frantei a declansat o ancheta privind conditiile de munca in aceasta companie, ancheta ce continua si in ziua de azi.

Citește și
1 Comentariu
  1. Bailly spune

    ieri, vineri, 11/09, o colegâ de 32 ani s-a aruncat pe fereastâ la locul de muncâ. Este decedatâ. Asmosfera este de nesuportat : umiliri, descalificâri, amenintâri, infantilizare, control contunu si orientat sâ te facâ sâ comiti o gresealâ…Sper câ nu se va contamina Orange Romania du toate câ metodele de management ale grupului Orange din care face parte France Telecom, cred câ sînt acelesi peste tot.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata