Lexus LF-Ch, un nou concept hibrid

Producatorul nipon de automobile Lexus a anuntat lansarea, in premiera la Salonul Auto de la Frankfurt – IAA, ce va avea loc in perioada 17-27 septembrie, a conceptului LF-Ch, un model ce combina dimensiunile compacte ale caroseriei cu 5 usi cu tehnologia propulsiei hibride si nivelul scazut al emisiilor.

Potrivit unui comunicat oficial al constructorului auto, LF-Ch reprezinta atât evolutia conceptului de design L-finesse, cât si a habitaclului ce se caracterizeaza prin eleganta, data de calitatea materialelor folosite – piele, aluminiu si lemn, toate de culoare inchisa.

Lexus LF-Ch dispune de clapete plasate pe volan ale schimbatorului de viteze, dar si sistemul de control Lexus Remote Touch, prezentat in premiera la RX 450h, ce reduce nivelul de distragere a atentiei exercitat de indicatoarele de bord.
Pasagerii din spate ai acestui model beneficiaza de statii de docare iPhone.

Alaturi de ecartamentul si ampatamentul marite si de pozitia joasa a centrului de greutate, tehnologia sofisticata a sistemului de propulsie a modelului LF-Ch, integral hibrida (full-hybrid), este proiectata pentru a asigura satisfacerea totala a nivelului de performanta asteptat de clientii segmentului automobilelor premium compacte cu cinci usi, reducând in acelasi timp consumul de carburant, precum si nivelul emisiilor de CO2 si NOx.

Tot la Frankfurt, Lexus va prezenta si gamele LS, IS si GS revizuite, ce incorporeaza imbunatatiri ale designului interior si exterior, scaune reproiectate, echipamente de ultima generatie si caracteristici sensibil imbunatatite ale dinamicii condusului, respectiv sisteme de navigatie si audio imbunatatite, si un nou pachet F-Sport.

Pentru intreaga gama de modele Lexus, este disponibil noul sistem de navigatie Lexus HDD, dotat cu un hard-disk de 40 Gb in care sunt stocate inclusiv informatii referitoare la intreaga Europa.

Noul sistem dispune de o harta 3-D, de imbunatatiri aduse sistemului de recunoastere vocala si de un meniu de operare in 14 limbi, incluzând si caractere chirilice.
Producatorul japonez nipon Lexus a aniversat, in acest an, 20 de ani de existenta si de la lansarea primului sau model, LS400.

Lexus a devenit cel mai bine vândut producator de automobile de lux din Statele Unite ale Americii, apoi a intrat pe piata a 68 de tari si teritorii din lume, arata datele oficiale.
Divizia de lux Lexus a intrat pe piata din Japonia abia in anul 2005, desi brand-ul este parte integranta a Toyota.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.