Mamaia, cea mai căutată staţiune în vara 2009

Mamaia a fost cea mai cautata statiune de pe litoralul românesc in vara 2009, conform statisticilor site-ului de rezervari online viaromania.eu.

Peste jumatate din rezervarile facute online pe site au fost pentru Mamaia, in timp ce doar 10% dintre turisti au ales statiunea Venus si doar 9,8% au facut o rezervare online la hotelurile din Neptun-Olimp.

În preferintele turistilor urmeaza in ordine statiunile Eforie-Nord (6,3%), Saturn (5,9%), Cap-Aurora (4,3%), Jupiter (3%) si Costinesti (2,9%). Restul statiunilor (inclusiv orasul Constanta) au contorizat fiecare mai putin de 1% din rezervarile facute online.

De altfel, in Mamaia si Eforie Nord sunt concentrate si cele mai multe dintre hotelurile disponibile in cadrul portalului www.viaromania.eu, urmatoarele statiuni ca numar de hoteluri disponibile pentru rezervari online fiind Neptun-Olimp, Constanta si Venus.

În ceea ce priveste clasificarea camerelor de hotel rezervate online, cele mai multe rezervari au fost facute la hoteluri de 2 stele (43,6%) si 3 stele (38,41%), in vreme ce doar 15,2% dintre turisti au ales hoteluri de 4 stele.

Cu toate ca hotelurile de lux au incercat sa compenseze tarifele ridicate cu diferite promotii sau servicii incluse oferite gratuit, mai ales pe sfârsitul de sezon, doar 0,6% din rezervarile facute online pe www.viaromania.eu au fost pentru hoteluri de 5 stele.

Statisticile prezentate se bazeaza pe rezervarile inregistrate online in perioada mai – septembrie 2009 la un numar de 154 de hoteluri de pe litoral.

Urmatoarele doua luni vor aduce o scadere pronuntata a numarului de rezervari online marcate in special de terminarea concediilor si inceperea anului scolar, urmând ca piata rezervarilor pe internet sa cunoasca o usoara crestere odata cu apropierea sarbatorilor de iarna si a Revelionului.

Agentii de rezervari ai portalului www.viaromania.eu estimeza ca in 2009 românii vor astepta pâna in ultimul moment inainte de a alege unde vor petrece Craciunul si Revelionul, mizând pe ofertele “last-minute”.

Ca o prima concluzie, bazata pe ofertele hotelierilor publicate pâna in acest moment pe www.viaromania.eu, se observa mentinerea si chiar cresterea usoara a tarifelor la ofertele de Revelion fata de anul trecut.

Portalul de promovare turistica www.viaromania.eu a fost lansat la sfârsitul anului 2007, devenind in scurt timp un punct de referinta pe internetul românesc atunci când vine vorba de rezervarea unei vacante la unitatile de cazare din România.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.