Proiectele de mediu au atras fonduri europene de 677 milioane lei

Programul Operational Sectorial (POS) de Mediu a inregistrat cea mai mare crestere a gradului de absorbtie a fondurilor europene in ultima luna, iar suma totala a platilor efectuate catre beneficiarii acestui program este de aproximativ 677 milioane de lei, informeaza Ministerul Mediului.

Conform ultimelor date oficiale furnizate de Autoritatea de Coordonare a Instrumentelor Structurale, la data de 31 august 2009, POS Mediu inregistra un grad de absorbtie a fondurilor europene de 12,47%, in doar o luna acesta crescând cu aproape 6%.

Suma totala a platilor efectuate catre beneficiarii acestui program reprezinta 40% din totalul platilor efectuate la nivelul tuturor celorlalte programele operationale finantate de UE.

În urma cu doua saptamâni, POS Mediu era apreciat de catre Comisia Europeana si de catre autoritatile române ca fiind cel mai de succes program operational derulat in România.

În perioada 2007-2013, in cadrul POS Mediu sunt finantate proiecte din domenii precum managementul deseurilor/reabilitarea terenurilor poluate istoric, apa si apa uzata, reducerea poluarii provenite de la sistemele de incalzire urbana in localitatile cele mai afectate, implementarea sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii, protectia impotriva inundatiilor si eroziunea costiera.

Valoarea totala a fondurilor alocate programului este de 5,5 miliarde euro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.