Supermarket fără autorizaţii: Primăria Bacău închide ochii la Penny

– Penny Market se construieste in Bacau fara autorizatiile necesare. Primaria Bacau si Inspectoratul de Stat in Constructii au inchis ochii la lucrarile pe care le executa firma SC Conis-star SRL din Onesti, care realizeaza obiectivul Penny Market din strada Izvoare, numarul 2.

.
In data de 20 august, Consiliul Local Bacau a aprobat Planul Urbanistic Detaliat (PUD) pentru realizarea obiectivului Penny Market, la care este beneficiar „REWE Projectentwicklung România”.

Conform legislatiei, pentru a incepe o lucrare este necesara obtinerea avizelor din partea Agentiei de Mediului, a Inspectoratului de Stat in Constructii, ISU.

Abia dupa ce toate aceste acte sunt obtinute, Primaria poate da autorizatia. Însă, SC Conis-star SRL din Onesti a inceput lucrarile încă din perioada obtinerii Planului Urbanistic Detaliat.

In trei saptamâni, lucrarile la structura supermarket-ului nu au fost observate nici de reprezentantii Primariei Bacau, nici de Inspectoratul de Stat in Constructii. In mod normal, ambele institutii trebuie sa aplice sanctiuni, deoarece realizarea unei constructii neautorizate, fara monitorizarea specialistilor este in masura sa puna in pericol siguranta bacauanilor.

Sunt in concediu, dar m-am interesat acum la inspectorat. Daca au inceput lucrarile atunci nu este bine. Ei nu au trimis la noi o instiintare pentru inceperea lucrarilor, pentru ca noi sa repartizam un inspector”, a declarat Adrian Sichitiu, seful Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) Bacău.

Mai mult, avizul de la Mediu vine, abia, in a doua jumatate a lunii septembrie.

„Pentru Penny Market s-a dat abia in data de 31 august o decizie favorabila, dar avizul propriu-zis de mediu va fi emis abia in a doua jumatate a lunii septembrie. Daca au inceput deja sa construiasca, ei trebuie sa fie amendati, iar Primaria poate dispune demolarea a ceea ce s-a construit”, a spus Paul Toderica, directorul Agentiei Judetene de Mediu Bacau.

Sursa: Deşteptarea

Citește și
1 Comentariu
  1. Dipl.ing. Dragos Ilinca spune

    Articol la comanda politica, pozele fiind facute ulterior obtinerii autorozatiei.De ce comanda politica , pentru ca in acelasi timp SE dorea obtinerea autorozatiei de constructie pentru terenul pe care Dumitru Sechelariu la vandut la Kaufland si la care nu s-a obtinut nici in ziua de astazi . SC Conis-star este o firmă serioasa fara legaturi cu mafia din constructii prezenta pretutinderi in jud Bacau. In Onesti Dmc Ag, face legea impreuna cu mult iubitul primar tovarasul Ing. Emil Lemnaru. Articole 0

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.