3,35 milioane lei pentru studiile de fezabilitate ale Autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România organizeaza o licitatie deschisa pentru atribuirea contractelor de elaborare a studiilor de fezabilitate si listelor de cantitati pentru autostrazile Târgu Mures – Ditrau si Ditrau – Târgu Neamt, informeaza Ministerul Transporturilor.

Cele doua contracte vor fi finantate din fonduri de la buget, valoarea estimata a celor doua contracte fiind de 13.35 milioane lei fara TVA.

Termenul pentru finalizarea studiilor de fezabilitate si listelor de cantitati este de un an de la data atribuirii contractelor. Criteriul de atribuire va fi “oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic”. În alegerea ofertei câstigatoare, propunerea financiara va avea o pondere de 60 la suta, iar cea tehnica 40%.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor pentru autostrada Târgu Mures – Ditrau este 28 octombrie 2009, ora 10.00, deschiderea acestora urmând sa aiba loc la ora 11.00. Termenul limita pentru depunerea ofertelor pentru autostrada Ditrau – Târgu Neamt este 29 octombrie 2009, ora 10.00, deschiderea acestora urmând sa aiba loc la ora 11.00.

Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat recent ca este intocmita toata documentatia pentru licitatie si exista si fondurile necesare, un avans urmând a fi alocat din cei 50 milioane lei disponibili la nivelul ministerului. Restul fondurilor, sustine acesta, vor fi prevazute in bugetul pe 2010.
Potrivit ministrului, autostrada Iasi – Târgu Mures va avea aproximativ 310 kilometri, iar studiul ar putea fi finalizat in aproximativ 8 luni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.