Bază nautică de 1,5 milioane euro la Colibiţa – Bistriţa-Năsăud

O investitie de 1,5 milioane euro la lacul de acumulare de la Colibita se afla in pregatire la nivelul Directiei Judetene de Sport (DJS) Bistrita-Nasaud, aceasta constând in constructia primei baze nautice din judet, cu fonduri exclusiv de la Ministerul Tineretului si Sportului (MTS).

Consiliul local al comunei Bistrita-Bârgaului, pe raza careia se afla localitatea Colibita si lacul ce ii poarta numele, a aprobat, saptamâna aceasta, proiectul de atribuire gratuita a terenului pe care se va construi viitoare baza sportiva a DJS, pentru o perioada de 25 de ani.

Daca primarul din Bistrita-Bârgaului, Vasile Laba s-a aratat extrem de incântat de perspectiva realizarii unei baze nautice la Colibita, despre care a spus ca va costa 1,5 milioane euro, directorul DJS Bistrita-Nasaud, Raoul Zanca, a fost deranjat de faptul ca aceasta suma a fost facuta publica.

“Primarul nu avea voie sa vorbeasca despre sume, pentru ca nu este contractul lui. Proiectul este prins in programul de anul acesta al MTS, de reabilitare a bazelor si centrelor sportive si de identificare a unor noi locatii pentru astfel de baze si o anumita cota din intreaga suma este deja alocata.

Dar nu vreau sa vorbesc despre acest lucru, pentru ca mai trebuie pregatite acte, iar bugetul ministerului ar putea suferi o rectificare negativa”, a declarat Raoul Zanca.

DJS Bistrita-Nasaud a preluat de la Primaria Bistrita-Bârgaului caminul cultural din localitatea Colibita, unde se va amenaja un centru de cazare si un bloc alimentar, dar si sala de sport si terenurile sportive din apropiere.

Întrebat daca nu mai este nevoie de camin cultural in Colibita, primarul din Bistrita-Bârgaului a spus ca eventualele nunti se vor putea organiza intr-o sala mai mica, dar ca “acum sunt mai multe divorturi, decât nunti”.

Viitoarea baza nautica de la Colibita va intra, potrivit directorului DJS, in subordinea Federatiei române de canotaj, iar in cadrul Clubului Sportiv Municipal Bistrita se va infiinta o sectie de caiac-canoe, pentru ca si sportivii bistriteni sa beneficieze de avantajele unei asemenea investitii.

Seful DJS a precizat ca asteapta de la MTS acordul pentru a se trece la intocmirea caietului de sarcini si la publicarea pe SEAP a licitatiei, astfel incât banii prevazuti deja in bugetul ministerului pentru acest proiect sa nu se piarda.

În acelasi timp, DJS Bistrita-Nasaud este in discutii cu Directia Apelor Române Somes-Tisa, de care apartine lacul de la Colibita, pentru primirea tuturor avizelor necesare, având in vedere ca sporturile nautice pot fi practicate in aceasta zona numai cu aprobarea celor de la Gospodarirea Apelor.

Lacul de acumulare de la Colibita, situat la poalele Muntilor Calimani, este una din principalele atractii turistice ale judetului Bistrita-Nasaud, având in vedere aerul puternic ozonat si peisajele care atrag prin salbaticia lor. Pe marginea lacului s-au construit, in ultimii ani, peste 300 de cabane si case de vacanta, dar putini proprietari ai acestora practica agroturismul.

Lacul de la Colibita a intrat, anul acesta, in atentia conducerii judetene a PD-L, liderul local Ioan Oltean promitând ca va face demersuri pe lânga Ministerul Turismului, pentru ca zona sa fie declarata statiune turistica de interes national.

De asemenea, presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Liviu Rusu, a alocat bani de la bugetul judetean pentru modernizarea drumului de acces spre lac, asfaltarile urmând sa inceapa chiar de saptamâna viitoare.

Baza nautica reprezinta un al treilea proiect destinat zonei Colibita, având toate sansele sa demareze chiar din acest an.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.