Cea mai scumpă maşină din lume scoasă la vânzare pentru 13 mil. euro

Cea mai scumpă maşină din lume a fost scoasă la vânzare pe internet, pentru 13 milioane de dolari. Este vorba de un Rolls Royce supranumit Star of India, realizat în 1934 pentru un maharajah indian.

Maşina, unică în lume, botezată dupa safirul Steaua Indiană, care se spune ca avea 563 carate, are un motor V8 de 7,7 litri, faruri adaptive si capota si aripile din aluminiu lustruit.

Proprietarul Rolls-ului, colecţionarul german Hans Gunther Zach a prezentat automobilul pe internet şi a anunţat că este dispus să o vândă cu un milion de dolari mai puţin decât cei 14 milioane la care a fost evaluată.

Rolls Royce-ul va fi vândut în cadrul unei licitaţii publice, iar specialiştii se aşteaptă să aibă mulţi clienţi. Recordul pentru cea mai scumpă maşină vândută vreodată în cadrul unei licitaţii publice a fost stabilit de un Ferrari 250 Testarossa din 1957, vândut pentru 8,2 milioane euro.

Sursa: Money.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Tibytzu94 spune

    Stiam ca exista o masina si mai scumpa,este vorba de masinuta care a”pasit” pe luna. Nu imi aduc aminte perfect cat costa dar era vorba de vreo 14-15 milioane euro…
    Dupa aceasta masina urmeaza un Mercedes-Benz 770A Kompressor de 400 cai putere fabricat in anul 1933.

  2. Tibytzu94 spune

    am uitat sa specific Mercedes-Benz 770A Kompressor a apartinut comandantului nazist Adolf HITLER.valoarea ei este estimata la 10-11 milioane de euro.
    Se spune insa ca masina poarta cu ea un blestem. Toti proprietarii ei au murit inainte de vreme.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.