Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali, nemulţumit de proiectul salarizării unitare

Colegiul National al Asistentilor Sociali (CNAS) sustine, intr-¬un comunicat remis sâmbata (12 septembrie 2009) ca nu a fost consultat cu privire la proiectul de Lege privind salarizarea unitara a personalului bugetar pentru care Guvernul isi va asuma, marti, raspunderea in Parlament.

“Cu toate ca am atras atentia in nenumarate rânduri cu privire la necesitatea consultarii breslelor profesionale, opinia Colegiului National al Asistentilor Sociali nu a fost consultat, iar in final nivelul de salarizare al asistentilor sociali din sistemul public a devenit unul periferic, fapt ce reflecta pe de o parte interesul scazut fata de aceasta breasla profesionala, dar si interesul scazut fata de sistemul national de asistenta sociala si fata de persoanele aflate in dificultate, mai ales in aceasta perioada de criza”, precizeaza comunicatul.

Colegiul National al Asistentilor Sociali este constituit din totalitatea asistentilor sociali din România, fiind autoritatea competenta pentru profesia de asistent social in România, având atributii directe in apararea drepturilor si intereselor membrilor sai, se mentioneaza in document.

Asistentii sociali au in vedere mai multe propuneri de amendamente care sa fie luate in discutie la negocierile cu Guvernul asupra proiectului legii salarizarii unitare.

Printre propunerile de amendare se afla eliminarea functiilor de asistent social, cu nivel de studii postliceale sau studii medii si inlocuirea acestora cu functiile de asistent social, cu nivel de studii superioare, având patru trepte de competenta profesionale, respectiv patru trepte de salarizare specifice: asistent social debutant; asistent social practicant; asistent social specialist; asistent social principal, aceasta functie nefiind conforma prevederilor Legii nr. 466/2004, Codul deontologic al profesiei de asistent social.

CNAS considera ca modificarile propuse nu angajeaza financiar suplimentar Guvernul, deoarece prin eliminarea functiilor de asistent social de nivel mediu si postliceal se creeaza disponibilitatea financiara necesara pentru functiile operabile, potrivit legii (asistent social cu studii superioare), in acelasi domeniu de activitate, respectiv personalul de specialitate din serviciile de asistenta sociala.

Premierul Emil Boc s-au intâlnit sâmbata (12 septembrie 2009) la Palatul Victoria, cu reprezentantii marilor confederatii sindicale, pentru a discuta pe marginea amendamentelor pe care acestia le au la legea de salarizare unitara a bugetarilor.

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.