EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Concedieri colective la hipermarketul PIC şi în domeniul naval

0

Patru societati din municipiul Oltenita si una din Calarasi se pregatesc sa concedieze peste 200 dintre salariati.

Astfel, in lunile septembrie si octombrie 2009, de la 3 societati care au ca obiect de activitate constructia de nave si barci, din Oltenita, vor pleca acasa aproximativ 80 de angajati, iar de la alta firma, cu obiect de activitate pregatirea si filarea fibrelor textile, alti 40 de muncitori.

De asemenea, in luna noiembrie, hipermarketul PIC din municipiul Calarasi, investitie a grupului de firme PIC Pitesti, ce apartine fratilor Ilie si Cornel Penescu, va concedia o suta de angajati, dupa numai un an de la deschiderea acestuia.

La una dintre societatile din Oltenita s-a inceput deja procedura de preconcediere, urmând ca si la celelalte sa se ofere aceste servicii de catre agentia locala de ocupare a fortei de munca de la Oltenita.

Însa, pentru o parte dintre muncitorii de la societatile din domeniul constructii navale se prefigureaza in curând noi locuri de munca.
Potrivit directorului coordonator al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) din Calarasi, Rares Ionescu, “General Maritime si-a manifestat intentia de a prelua o parte dintre muncitori pentru a lucra pe santierele din Germania.

Astfel ca, pe 18 septembrie, va avea loc o selectie, un fel de bursa a locurilor de munca, pentru acesti muncitori de la santierele navale din Oltenita”.

De asemenea, in ceea ce priveste hipermarketul din Calarasi, care a notificat AJOFM despre concedierea a o suta de persoane, urmeaza ca in cel mai scurt timp agentia locala din Calarasi sa inceapa serviciile de preconcediere.

Rata somajului in judetul Calarasi se situa, in luna august, la 6,85%, in evidenta AJOFM Calarasi fiind inregistrati 7.303 someri, dintre care 2.500 indemnizati.

Saptamâna viitoare vor fi disponibile putin peste 100 de locuri de munca, fata de saptamânile precedente când in evidenta AJOFM Calarasi se aflau aproximativ 300.

Reprezentantul AJOFM spune ca, desi in judet erau oferite foarte multe locuri de munca noi, o mare parte dintre acestea nu reflectau realitatea.
“Si eu m-am intrebat ce se intâmpla de nu sunt ocupate aceste locuri de munca, in conditiile actuale. Si am descoperit ca multe dintre posturile declarate vacante nu sunt justificate, existând o practica in rândul unor reprezentanti ai societatilor.

Pentru ca muncitorii sa accepte conditiile impuse, scoteau niste posturi la concurs. În momentul in care se venea la angajare, patronul le arata ce se va intâmpla cu ei, de maniera: “daca nu-ti vezi de treaba si nu accepti sa muncesti cum iti spun eu, exista altii la usa care iti vor locuľ”, a conchis Rares Ionescu.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.