Disponibilizările vor afecta în ultimul rând familiile monoparentale

Guvernul a acceptat duminica (13 septembrie 2009) 34 de amendamente din cele 294 depuse de parlamentari la proiectul de lege privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, a informat duminica (13 septembrie 2009) purtatorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.

Astfel pentru acest act normativ au fost formulate 294 de amendamente, dintre care 69 de la Senat si 225 de la Camera Deputatilor, fiind acceptate 34 – unul de la Senat si restul de la Camera.

Printre amendamentele preluate, unul vizeaza modificarea articolului 6, alineat 6, litera f, care se refera la incetarea raporturilor de munca, si anume se va folosi sintagma “familii monoparentale” in locul sintagmelor “femei care au in ingrijire copii” si “barbati vaduvi” sau care “au in ingrijire copii”. Astfel disponibilizarea va afecta in ultimul rând familiile monoparentale, a precizat Ioana Muntean.

Alte amendamente preluate se refera la corelari de texte si alte aspecte de tehnica legislativa, trimiteri in cadrul proiectului si la alte acte normative, eliminari de articole abrogate etc. O parte dintre amendamentele aduse proiectului de lege propuneau modificari legislative ce excedau obiectul de reglementare al prezentului proiect.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.