Executivul a acceptat 39 din cele 773 amendamente la legea salarizării unitare

Executivul a analizat duminica (13 septembrie 2009) amendamentele depuse la proiectul legii salarizarii unitare pentru bugetari si a acceptat 39 din totalul de 773 amendamente, a anuntat la Palatul Victoria purtatorul de cuvânt al guvernului, Ioana Muntean.

Un amendament acceptat a fost si cel care se refera la ponderea prognozata in PIB a cheltuielilor de personal in sectorul bugetar, care va scadea de la 9% din PIB in prezent pâna la 7% din PIB in 2015 si nu de la 9% la 6% din PIB, cât se prevedea initial.

În forma initiala a proiectului de lege, masa salariala totala pentru bugetari era prevazuta sa se diminueze in perioada 2009-20 15 de la noua la suta la sase la suta din PIB, iar in termeni nominali sa creasca de la 44,6 miliarde lei in 2009, la 55,8 miliarde lei in 2015.

Un alt amendament acceptat se refera la persoanele care s-au aflat in concediu platit pentru cresterea copilului pâna la doi ani, respectiv pâna la sapte ani in cazul copilului cu handicap, precum si la persoanele ale caror raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze. Acestor angajati li se acorda la reluarea activitatii salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale in care au fost angajati anterior suspendarii.

De asemenea, gradatia corespunzatoare transei de vechime in munca este determinat conform legilor specifice.
Purtatorul de cuvânt al Executivului a precizat ca s-a consolidat inca o data principiul ca niciun bugetar nu va inregistra o diminuare a salariului brut de care beneficiaza.

Executivul a mai acceptat si amendamentul care se refera la alcatuirea comisiei bipartite, formata din specialisti ai unor ministere si câte un reprezentant desemnat de fiecare confederatie sindicala reprezentantiv la nivel national.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.