EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,44 RON
(0%)
GBP
5,40 RON
(0%)
CHF
4,57 RON
(+0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0%)
BYN
1,85 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,90 RON
(-0%)
JPY
0,04 RON
(-0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Guvernul îşi menţine decizia de asumare a răspunderii

Primul-ministru Emil Boc isi mentine decizia de asumare a raspunderii in fata Parlamentului la termenele stabilite – de 15 septembrie – fara niciun fel de amânare, a informat sâmbata (12 septembrie 2009) purtatorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

De asemenea, Guvernul isi mentine angajamentul legislativ, prevazut in articolul 7, aliniatul 2 din Legea salarizarii unitare potrivit caruia realizarea trecerii de la actualul sistem de salarizare la noul sistem de salarizare se realizeaza etapizat, astfel incât in perioada de implementare a prezentei legi nicio persoana sa nu inregistreze o diminuare a salariului brut de care beneficiaza.

La discutiile de sâmbata cu reprezentantii confederatiilor sindicale, premierul a exprimat disponibilitatea Guvernului de a analiza si de a accepta amendamentele parlamentarilor, inclusiv pe cele ale sindicatelor depuse prin intermediul parlamentarilor la proiectele de lege asupra carora Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului.

Totodata, Guvernul este deschis ca, in urmatoarele 9 luni, prin intermediul unei comisii din care vor face parte si reprezentanti ai Confederatiilor sindicale, sa se faca propuneri de imbunatatire si simplificare a anexelor la prezenta lege a salarizarii unitare.

În aceste conditii, Guvernul apreciaza ca au fost create premisele pentru detensionarea situatiei si renuntarea la greva generala, a mai spus Ioana Muntean.

Sâmbata (12 septembrie 2009), premierul Emil Boc si ministrul Finantelor si cel al Muncii au discutat cu reprezentantii principalelor confederatii sindicale pe marginea amendamentelor depuse la legea privind salarizarea unitara in sistemul bugetar.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata