Hossu: Pichetarea de marţi va avea loc

Pichetarea prevazuta de federatiile bugetare din Cartelul Alfa, stabilita marti, la ora 14,30, in fata Parlamentului, va avea loc, a declarat sâmbata (12 septembrie 2009) seara, liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, dupa finalizarea discutiilor cu premierul Emil Boc, pe marginea amendamentelor aduse la legea unitara de salarizare a bugetarilor.

Desi a admis ca intâlnirea a fost un alt pas facut inainte, Hossu a precizat ca inca sunt disfunctionalitati si exista reticente legate de asumarea de catre Guvern a celor convenite cu reprezentantii miscarii sindicale, pentru ca “au mai fost intelegeri de-a lungul timpului”.

“Din acest motiv, pichetarea prevazuta de federatiile bugetare din Cartelul Alfa, marti, la ora 14,30, in fata Parlamentului, va avea loc.

În functie de forma legii care va iesi si va fi inaintata la final Parlamentului, forma pe care speram sa introducem cele 3 puncte cheie, respectiv problema garantarii platii efective a salariilor, a soldelor pentru sectorul bugetar de astazi, fara reduceri din cauza restrictiilor financiare ce urmeaza sa se aplice in perioada urmatoare, daca, intr-adevar, se da acea intârziere pâna la 30 iunie 2010 care sa permita ca, prin intermediul unei comisii la care vor participa si reprezentantii sindicali, sa se faca ajustari, corectii, imbunatatiri la disfunctionalitatile pe care le-am remarcat, cred ca lucrurile vor ajunge pe un trend pozitiv”, a precizat Bogdan Hossu.

Reprezentantii sindicali au adus modificari si in domeniul agentiilor, in special la inspectia muncii, unde, potrivit lui Hossu, exista cea mai mare reducere de personal, desi sunt numeroase plângeri care vizeaza disfunctionalitatile generate de lipsa de personal inregistrata in aceasta structura. El s-a declarat impotriva acestei reduceri la inspectia muncii.

“Toate aceste corectii, alaturi de celelalte corectii legate de invatamântul superior pe care le – am inaintat, daca vor fi acceptate, speram ca nu vor mai exista motive de conflicte pe termen scurt”, a spus el.

Liderul Cartel Alfa a precizat ca oricum vor organiza proteste, pentru ca se doreste declansarea procedurii de pact de ocupare, problema ridicata sâmbata (12 septembrie 2009) seara, la intâlnirea cu premierul Boc, procedura de la care se asteapta rezolvarea numeroaselor probleme cu care se confrunta nu numai mediul bugetar, dar si sectorul economic.

“Daca nu vom ajunge sa incheiem un pact de ocupare care sa duca la o relansare economica si la o stabilizare, mai ales in domeniul locurilor de munca si al conditiilor de munca, evident vor exista in continuare conflicte sociale multiple”, a conchis Hossu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.