MFP precizează că nu a refuzat nici o deschidere de credite bugetare pentru plata salariilor profesorilor

Ministerul Finantelor Publice (MFP) nu a refuzat nici o deschidere de credite bugetare pentru plata salariilor profesorilor, precizeaza un comunicat al MFP.

“Afirmatiile domnului Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 al municipiului Bucuresti, sunt nefondate si aduc atingere imaginii institutiei. În calitatea domniei sale de oficial al statului român, primarul sectorului 1 are obligatia de a informa corect opinia publica”, se spune in comunicat.

Primarul Andrei Chiliman a afirmat vineri ca, in sectorul 1, inceputul scolii este incert, intrucât Ministerul Finantelor refuza sa plateasca salariile profesorilor, si a cerut presedintelui Traian Basescu demiterea ministrului Gheorghe Pogea, “care da dovada fie de incompetenta, fie de rea¬credinta, fie de amândoua la un loc”.

Totodata, Chiliman a anuntat ca Primaria sectorului 1 a actionat in instanta Executivul, care ar fi trebuit sa aloce primariei 44 de milioane de lei pentru plata salariilor profesorilor pâna la sfârsitul anului.

Conform datelor furnizate de Directia Generala a Finantelor Publice a municipiului Bucuresti, Trezoreria sectorului 1, la data de 11 septembrie 2009, pentru plata salariilor profesorilor, primaria sectorului 1 avea un disponibil in cont de 2,479 milioane lei.

La data respectiva nu exista nicio solicitare de deschidere de credite pentru plata salariilor profesorilor din partea Primariei sectorului 1, neonorata de Trezoreria sectorului 1. Ultima deschidere de credite solicitata de Primaria sectorului 1 si onorata de Trezoreria sectorului 1 este din luna iulie 2009, pentru suma de 31,735 milioane lei.

Potrivit MFP, pâna la data de 11 septembrie, pentru salariile profesorilor au fost efectuate toate platile solicitate de catre Primaria sectorului 1 si nu exista plati restante, asa cum declara primarul Andrei Chiliman.

Singura adresa primita de MFP de la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii reprezinta o solicitare a Primariei sectorului 1 de suplimentare a fondurilor alocate de la bugetul de stat, pe anul 2009, pentru finantarea cheltuielilor de personal din institutiile de invatamânt preuniversitar de stat, cu suma de 53,037 milioane lei, fara a prezenta, conform legislatie i in vigoare, si o fundamentare a necesarului de finantat, sustine MFP.

Repartizarea sumelor aprobate pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul sectoarelor si municipiului Bucuresti se face de catre Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) a municipiului Bucuresti, dupa consultarea primarilor si cu asistenta tehnica de specialitate a Inspectoratului Scolar.

Pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul sectoarelor si municipiului Bucuresti, din suma de 902,524 milioane lei, aprobata prin legea bugetului de stat nr.18/2009, DGFP Bucuresti a repartizat pe sectoare urmatoarele sume:

pentru Primaria sectorului 1 – 163,295 milioane lei, din care pentru finantarea cheltuielilor de personal din institutiile de invatamânt preuniversitar de stat – 119,207 milioane lei, Primaria sectorului 2 – 199,434 milioane lei, respectiv 148,298 milioane lei, Primaria sectorului 3 – 135,94 milioane lei respectiv 96,599 milioane lei, Primaria sectorului 4 – 107,778 milioane lei, respectiv 97,297 milioane lei, Primaria sectorului 5 – 112,761 milioane lei respectiv 82,029 milioane lei, Primaria sectorului 6 – 165,68 milioane lei respectiv 117,3 milioane lei, Primaria municipiului Bucuresti – 17,635 milioane lei respectiv 4,243 milioane lei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.