RZB: Economia românească, aproape de punctul minim în trimestrul 3 din 2009

Economia româneasca se apropie de punctul minim in trimestrul 3, dupa ce o serie de indicatori cum sunt productia industriei prelucratoare si vânzarile de retail arata o posibila revigorare a economiei, apreciaza analistii Raiffeisen Bank.

“Chiar daca e nevoie de mai multe date pentru a demonstra tendinta pozitiva in afara celor mentionate, credem ca activitatea economica este in apropiere de punctul minim in trimestrul al treilea. Cu toate acestea, credem ca recuperarea va fi graduala”, arata analistii RZB, intr-un raport privind evolutiile macroeconomice in România.

De asemenea, raportul precizeaza ca tendinta dezinflationista va continua si in lunile urmatoare, iar in conditiile unei activitati economice mai slabe, va duce la randamente si dobânzi mai joase in trimestrele urmatoare.

“Cu toate ca dobânzile pe piata interbancara au crescut usor in ultime le doua saptamâni, ele s- au redus in ultimele zile si credem ca aceasta va fi tendinta normala in lunile care urmeaza.

Ministerul Finantelor Publice incearca, de asemenea, sa impinga randamentele la obligatiuni la niveluri mai mici prin respingerea ofertelor la licitatia titluri de stat”, subliniaza economistul sef al Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.