Simirad: Primarul Iaşului are dosar pentru şpagă, ţinut la păstrare

– Înainte cu o zi de excluderea din PSD, Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean, a acordat un interviu in exclusivitate pentru[block]0[/block] in care a vorbit despre relatiile extrem de tensionate dintre el si Gheorghe Nichita.

– Surprinzator, presedintele CJ Iasi a adus in discutie un dosar deschis pe numele primarului Gheorghe Nichita, anul trecut, inainte de alegerile locale, pentru „spaga”, asa cum a spus Simirad.

.

Întrebat dacă regretă că l-a ajutat de-a lungul timpului pe Gheorghe Nichita,  Simirad a declarat: „L-am pus si inginer sef, l-am pus si director acolo, cu Antonesei, c-am castigat in 1996… L-am pus si primar, l-am si sustinut in 2008, la realegere…El era ud la fund, ca avea dosar sa-l aresteze. Cu patru saptamani inainte trebuia sa-l aresteze… Inainte de alegeri, la al doilea mandat. Avea un dosar pregatit asa… trebuia arestat. Luare de mita. Stie fostul prefect despre ce-i vorba„.

„Nu l-au arestat ca sa treaca alegerile. Se spunea ca-i politic. Ca l-au arestat sa nu poata participa, ca asta avea impact mare…. Dosarul este tinut la pastrare„, a adăugat Simirad.

În replică, primarul Iaşului a spus că în perioada 2005 – 2008 i s-au inscenat o sumedenie de astfel de pseudo-dosare doar pentru a fi impiedicat sa candideze in continuare.

„Ce au reusit? Absolut nimic. Este realmente jenant pentru domnul profesor Constantin Simirad sa ajunga sa se preteze la asemenea gesturi. Imi amintesc ca la revenirea domnului profesor Constantin Simirad din Cuba de unde a fost debarcat chiar de noul sau prieten Traian Basescu, venea mereu la mine la Primaria Iasi plangandu-se ca nu ii ajunge pensia sa traiasca si cerandu-mi ba sa fie intr-un Consiliu de Administratie, ba sa fie consilierul meu. Am fost solidar cu el si i-am dat sansa sa castige 20 de milioane de lei lunar ca membru intr-un Consiliu de Administratie la CET. Dar se vede, asa cum spune vorba aceea din batrani, ca pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti”.

Sursa: 7est

[block]2[/block]

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.