EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Viitorul imobiliar: ansambluri liliputane în locul proiectelor de mii de locuinţe

0

Apartamentele din ansamblurile imobiliare care vor fi anunţate în viitor în Bucureşti vor fi apropiate, ca dimensiuni, de locuinţele construite în “Epoca de Aur”.

.
Criza imobiliară va modifica nu numai preţurile, ci şi structura viitoarelor ansambluri rezidenţiale şi dimensiunea apartamentelor. Apartamentele cu terase spaţioase sau cu living-uri impresionante vor fi rar întâlnite, şi doar în dezvoltările de lux. 

“În rest, vor fi apartamente cu suprafeţe cu 10-12% mai mari decât ale celor din blocurile vechi, cu finisaje de bună calitate”, crede Oana Ivan, general manager al companiei imobiliare Benevo.

Dezvoltatorii care vor investi în Capitală vor opta pentru ansambluri de mici dimensiuni situate în zonele acoperite de reţeaua de transport în comun. Ansamblurile cu mii de locuinţe şi dezvoltările imobiliare situate la distanţă mare de Bucureşti vor deveni rarităţi.

Viitorul va aparţine proiectelor cu un număr mic de apartamente, situate lângă mijloacele de transport”, spune Oana Ivan.

În urmă cu doi ani un ansamblu rezidenţial cu 500 de locuinţe era considerat insignifiant, comparativ cu cele de mii de locuinţe anunţate în apropierea Capitalei. Acum un proiect gigant, cum a fost cel anunţat şi apoi anulat de Fadesa, de 7.000 de locuinţe, este considerat nerealist de către specialişti deoarece nu mai există clienţi pentru vânzarea off-plan. Se caută doar apartamente finalizate.

În aceste condiţii, dezvoltatorii nu vor mai risca decât o investiţie mică într-un ansamblu de mici dimensiuni pe care-l poate finaliza din fonduri proprii sau cu un credit mic şi pe care-l poate vinde repede.

Sursa: Money.ro

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.