Acţiunile Heidelberg Cement scad puternic la Frankfurt

Actiunile Heidelberg Cement, cel mai important producator de ciment din Germania, au scazut puternic la bursa din Frankfurt, dupa ce compania a anuntat vânzarea de noi actiuni, iar investitorii majori isi vor reduce participatiile, transmite Bloomberg. Luni (14 septembrie 2009) la prânz, actiunile companiei germane au inregistrat un declin de 8,1%.

Heidelberg Cement va oferi investitorilor o actiune noua pentru fiecare doua actiuni detinute, majorând actiunile detinute de public cu 50%. Producatorii de materiale de constructii din intreaga lume au suferit din cauza declinului constructiilor, care a afectat capacitatea companiilor de a-si achita achizitiile. Pentru Heidelberg Cement, emisiunea de actiuni este un alt pas pentru a face rost de peste 11 miliarde de euro, necesari achitarii datoriilor, in urma discutiilor cu 30 de creditori.

Grupul german Heidelberg Cement este lider mondial pe piata de agregate si un important jucator in domeniul cimentului, betonului si al altor activitati conexe, fiind unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii din lume. Compania are peste 70.000 de angajati, in 2.800 de amplasamente, pe patru continente.

Grupul a intrat in România in anul 1998, prin achizitia fabricii de ciment Moldocim Bicaz (nord-est), iar in anii urmatori a cumparat si unitatile de productie Casial Deva si Romcif Fieni. În anul 2004, s-a format Carpatcement Holding, prin fuziunea celor trei fabrici de ciment, Heidelberg Cement fiind prezent in România si prin diviziile Carpat Beton si Carpat Agregate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.