Cel mai bine plătit român lucrează în telecom şi a câştigat 1,3 milioane de euro anul trecut

– Manageri din telecom, colectarea deseurilor si asigurarile generale au intrat in top anul trecut.

– Cel mai bine platit roman a castigat anul trecut 4,86 mil. lei (1,3 mil. euro) din telecomunicatii prin retele cu cablu, potrivit datelor transmise de Agentia Nationala de Administrare Fiscala pentru ZF.

.
Castigul lunar reprezinta circa 100.000 euro, adica 250 de salarii medii nete pe economie. „Nu cred ca o sa ne mai intalnim cu sume de genul asta. Romania devenise o tara extrem de scumpa. Veniturile vor scadea. Partea de bonusuri si beneficii suplimentare va inregistra o scadere absolut obiectiva in conditiile crizei”, a explicat Mihaela Damian, managing partner al companiei de executive search Stanton Chase.

Clasamentul celor mai mari venituri din 2008 este dominat de consultanta pentru afaceri si management si sectorul financiar, cu cate trei prezente fiecare. Angajatii cu cele mai mari venituri nete din Romania provin din Bucuresti, sectorul 1 dominand topul cu 5 prezente.

Pe locul doi in topul castigurilor se situeaza o persoana care a castigat 4 mil. lei (1 mil. euro) din intermedieri monetare. Consultanta pentru afaceri si management a adus unui bucurestean 3,8 mil. lei (1 mil. euro), cu care ocupa pozitia a treia.

Locul patru in top ii revine unui contribuabil dintr-un domeniu nou fata de anii trecuti, respectiv colectarea deseurilor nepericuloase. Venitul net anual ra portat in acest caz a fost de 3,2 mil. lei (870.498 euro).

Domeniul financiar revine pe pozitia a cincea in top, cu un angajat din activitati de asigurari (altele decat cele de viata), din sectorul 1, care a castigat anul trecut 3,06 mil. lei (833.207 euro).

Integral în Ziarul Financiar

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.