Fiscul permite reluarea activităţii pentru 472 de firme „inactive”

Fiscul va permite unui numar de 472 de firme, din categoria celor declarate anterior inactive, sa isi reia activitatea, incepând din data de 25 septembrie, potrivit unui ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Din numarul total de firme aprobate de Fisc ca si contribuabili reactivati, 171 sunt din Bucuresti. O serie de firme declarate anterior contribuabili inactivi si care doresc intrarea in activitate solicita acest lucru printr-o adresa ANAF si din 3 in 3 luni institutia aproba lista firmelor reactivate, au declarat responsabili ai ANAF.

În data de 9 septembrie 2009 a fost emis un ordin al presedintelui ANAF (nr.1.487) pentru aprobarea listei contribuabililor reactivati, precizeaza un comunicat al ANAF.

Ordinul a fost afisat concomitent la sediul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si pe pagina de Internet a Ministerului Finantelor Publice – portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Ordinul intra in vigoare in termen de 15 zile de la data publicarii pe pagina de internet si afisarii la sediul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, conform legii, incepând de vineri, 25 septembrie 2009.

Potrivit Codului fiscal, contribuabilii inscrisi in lista contribuabililor reactivati pot sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA, ca urmare a incetarii situatiei care a condus la scoaterea din evidenta.

Potrivit Codului de procedura fiscala, contribuabilii persoane juridice sau orice alte entitati fara personalitate juridica care nu isi indeplinesc obligatiile declarative la doua termene de declarare consecutive si carora, la cerere, nici nu li s-a aprobat de catre organul fiscal competent o masura privind indeplinirea obligatiilor lor fiscale vor fi declarati inactivi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.