Noutate de criză: asigurare împotriva şomajului. Află aici cât te costă

Poliţa de asigurare împotriva şomajului, ataşată creditelor, scuteşte clientul de plata ratelor pentru o anumită perioadă. Costul total al împrumutului creşte însă destul de mult

.
Riscul de şomaj începe să fie luat în calcul de tot mai multe bănci, mai ales ţinând cont că numărul şomerilor va depăşi cifra de 600.000 până la sfârşitul anului.

O asemenea poliţă nu se poate încheia însă separat, la ghişeul unei companii de asigurare, aşa cum este se întâmplă în cazul RCA.

„Nu este un produs de sine stătător, nici în alte ţări nu se vinde separat, ci numai în cadrul unor pachete speciale, de tipul «employee benefit»”, ne-a declarat Gheorghe Grad, directorul general al companiei de brokeraj SRBA.

Citeste si:  Ministrul Sănătăţii a cerut revizuirea adeverinţelor pentru înfiinţarea de farmacii

La noi, băncile oferă produsul numai la pachet, în momentul contractării unui credit, iar asigurarea acoperă şi alte riscuri, cum ar fi invaliditatea, incapacitatea temporară de muncă şi decesul, în funcţie de bancă.

Avantajul este că, pentru o anumită perioadă, clientul cu probleme scapă de plata ratelor. Simplu spus, dacă o persoană îşi pierde locul de muncă, poliţa acoperă valoarea a nouă rate lunare pentru creditul respectiv, la BCR, sau până la 18 rate lunare, la GarantiBank.

Dezavantajul este că preţul împrumutului creşte, pentru că asigurarea se plăteşte lunar ca procent fix din valoarea totală a creditului.

Astfel, la BCR, o asemenea poliţă costă 0,2% din valoarea creditului şi se plăteşte lunar. Adică, la un credit de 20.000 de euro, clientul va achita în fiecare lună câte 40 de euro, indiferent dacă se află la începutul sau la sfârşitul perioadei de creditare.

Citeste si:  Visul spulberat al imigranţilor atraşi de boom-ul economic al Spaniei

Integral în Gândul


Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata