Parcul Natural Apuseni va fi premiat la Bruxelles

Parcul Natural Apuseni va fi premiat la Bruxelles, pe 8 octombrie, in cadrul Galei Premiilor EDEN 2009, ca destinatie turistica de excelenta a României, alaturi de alte 21 de destinatii europene, informeaza Ministerul Turismului.

Destinatiile EDEN sunt desemnate printr-un concurs national, organizat de autoritatea de turism din fiecare tara participanta la proiect, pe baza temei si a criteriilor generale de participare stabilite anual la nivel european.
La concurs, au participat 12 arii protejate din România. Parcul Natural Apuseni va beneficia de la Comisia Europeana de realizarea unui film de prezentare, care va fi difuzat in premiera in cadrul Galei din octombrie.

Clipul, cu o durata de trei minute, va fi postat pe site-ul www.edenineurope.eu si va fi pus gratuit la dispozitia Administratiei Parcului Natural Apuseni pentru activitati de promovare.

De asemenea, Parcul Natural Apuseni va fi promovat pe site-ul oficial EDEN, unde va avea o pagina proprie, si, de asemenea, va fi inclus in Reteaua Destinatiilor Europene de Excelenta, care faciliteaza schimbul de experienta in vederea dezvoltarii durabile.

Ministerul Turismului participa pentru a doua oara consecutiv la acest proiect, tema de anul acesta fiind “turismul si ariile protejate”.

În 2008, destinatia premiata in cadrul tematicii “turismul si patrimoniul cultural imaterial” a fost Depresiunea Horezu.

Proiectul EDEN “European Destinations of Excellence” a fost lansat in 2006 de Unitatea de Turism a Comisiei Europene si vizeaza obiectivele majore ale politicii europene din domeniul turismului – durabilitate, decongestionarea destinatiilor clasice, combaterea sezonalitatii, redirectionarea fluxurilor de turisti catre destinatii non-traditionale, crearea de retele intre participantii la sectorul turistic.

În acest fel, proiectul urmareste in principal sa contribuie la cresterea vizibilitatii destinatiilor turistice durabile mai putin cunoscute din Europa.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.