Patrick Swayze, răpus de cancer

Starul din „Dirty Dancing” şi „Ghost”, actorul Patrick Swayze, s-a stins, aseară, la 57 de ani, după o luptă cu cancerul. A murit liniştit, în locuinţa sa din Los Angeles, înconjurat de familie.

.
Swayze a fost diagnosticat în ianuarie 2008 cu un cancer la pancreas în stare avansată. Actorul a rezistat aproape doi ani în lupta cu necruţătoarea boală.

Patrick Swayze participa la realizarea show-ului TV „The Beast” încă de când a primit diagnosticul de cancer pancreatic şi plănuia să scrie o carte de memorii împreună cu soţia sa. La începutul acestui an, Swayze a recunoscut că mai are doar doi ani de viaţă. Declara atunci că îi este teamă şi că trece printr-o perioadă extrem de dificilă.

„Nu mă dau bătut”

„Sunt pe moarte? Mă dau bătut? Mă aflu pe patul de moarte? Îmi iau la revedere de la lume? În niciun caz„, a declarat starul american faimoasei Barbara Walters, într-un interviu. „Visez în continuare la un viitor, o viaţă lungă, în care voi fi sănătos, şi nu voi sta în umbra cancerului, ci voi trăi în lumină„, a adăugat actorul în interviul acordat Barbarei Walters.

Cancerul pancreatic este una dintre cele mai virulente forme ale acestei boli. Oncologii estimează că doar 5% dintre cei diagnosticaţi cu un asemenea tip de cancer au şanse de a trăi încă cinci ani.

Sursa: Evenimentul Zilei

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.