Rovinietele, verificate electronic din vara anului 2010

Sistemul electronic de verificare a rovinietelor va fi functional in totalitate din vara anului viitor, atunci când, odata cu introducerea sistemului de monitorizare a rovinietei, nu va mai fi nevoie de aplicarea unor autocolante, potrivit informatiilor remise de Ministerul Transporturilor.

Din ianuarie 2010 ar urma sa functioneze noul sistem, care o perioada va merge in paralel cu vechea rovinieta cu autocolant.

Din vara anului viitor, odata cu implementarea integrala a sistemului, urmeaza ca, odata cu plata rovinietei, numarul masinii sa fie introdus intr-o baza de date, iar ulterior, prin intermediul camerelor instalate pe drumurile nationale, sa se verifice daca a fost sau nu achitata rovinieta. Initial, va fi instalat un numar de 25 de camere de supraveghere, urmând ca numarul acestora sa creasca treptat.

CNADNR a anuntat ca va achizitiona, prin licitatie, un sistem informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control a rovinietei, in valoare de 38,45 milioane lei, fara TVA. Contractul va fi finantat din venituri proprii ale CNADNR, iar compania isi rezerva dreptul de a atribui servicii similare pentru o valoare estimata de 55,41 milioane lei fara TVA in urmatorii 3 ani.

Durata contractului de achizitie publica va fi de 9 luni de la data atribuirii, iar criteriul de atribuire va fi “oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic”. În alegerea ofertei câstigatoare, propunerea financiara va avea o pondere de 30%, iar cea tehnica, de 70%. Termenul limita pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare este 2 noiembrie, ora 10,00, deschiderea acestora urmând sa aiba loc in aceeasi zi la ora 11,00.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.